Information for businesses related to the coronavirus

Here you will find current information on how Region Blekinge and various organizations can support businesses during the coronavirus (COVID-19) pandemic.

Intensive work, both nationally, regionally and locally, is currently underway to develop measures aimed at reducing the economic impact of the coronavirus on businesses.

Support from Region Blekinge

In addition to the major efforts made in health care, Region Blekinge's department for Regional Development is working intensively to develop concrete and effective measures to make it easier for businesses facing a very tough situation caused by the coronavirus. The page is updated as measures are decided.

COVID-19's impact on the economy

Region Blekinge publishes digital reports with a current picture of the coronavirus' (COVID-19) impact on the economy and businesses in Blekinge. You will find the reports here (information in Swedish only).

Region Blekinge's business support

Region Blekinge offers the opportunity for small and medium-sized businesses to apply for financial support. The subsidies are meant to help businesses in Blekinge to create long-term profitability and development. There are several types of support such as micro grants and support for consultancy services.

More information about business support (information in Swedish only).

Verksamt.se/Blekinge

On verksamt.se, you'll find updated information about national initiatives for businesses.

On the local page www.verksamt.se/blekinge, you can find information and contact persons for the actions aimed at businesses in Blekinge.

Here you will find information from verksamt.se about COVID-19. External link, opens in new window.

Information from municipalities

The municipalities of Blekinge offers support to businesses that find themselves in a difficult situation. Visit your municipality's website to read more:

Sölvesborg External link, opens in new window.
Olofström External link, opens in new window.
Karlshamn External link, opens in new window.
Ronneby External link, opens in new window.
Karlskrona External link, opens in new window.

Information for companies in the cultural sector

Information specifically addressed to companies in the cultural sector can be found here (Information in Swedish only).

News -
Subscribe to the news or follow Region Blekinge on LinkedIn to get news updates directly.

• Blekinge kraftsamlar för näringslivet

Näringslivet drabbas hård av den pågående coronapandemin. Vi ser bland annat permitteringar, varsel och produktionsstopp. Nu kraftsamlar Blekinge för att ta oss igenom krisen och möta den nya verklighet som väntar när krisen är över.
  • Omställningscheckar ska hjälpa små och medelstora företag

Med anledning av coronaviruset (covid-19) har Region Blekinge tagit fram en ny stödform, omställningscheck, för att hjälpa små och medelstora företag som drabbats extra hårt av coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
  • Företagsjour ska hjälpa länets företagare i coronavirusets spår

Region Blekinges enhet för regional utveckling ställer om för att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset (covid-19) medför för näringslivet i Blekinge. En första konkret åtgärd är att Region Blekinge öppnar en företagsjour dit företag kan ringa för att få hjälp med att hitta rätt aktör och finansiering.
  • Planerade åtgärder för att underlätta för Blekinges näringsliv

Det är ett allvarligt läge för länets näringsliv till följd av det nya coronaviruset covid-19. Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser coronaviruset medför för näringslivet.
  • Information till företagare med anledning av coronaviruset och covid-19

Coronaviruset påverkar näringslivet i Blekinge på flera sätt och företagare möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset.
Was this information helpful?