Utbildningar i Blekinge

Men anledning av coronapandemin är det många som drabbats av varsel och permitteringar. Här har vi samlat Blekinges utbildningsutbud som kan vara relevant för dig som behöver förstärka dina yrkeskunskaper eller byta yrkesinriktning.

  • Det finns en mängd yrkeshögskoleutbildningar i Blekinge – du hittar dem i den nationella utbildningskatalogen för yrkeshögskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På sidan kan man söka per ort och per län. För att vara säker på att alla tillgängliga utbildningar visas sök på orten också.
  • Vill du utbilda dig eftergymnasialt utan att behöva flytta eller pendla, kan Ronneby Kunskapskälla vara ett alternativ. Du kan läsa någon av de högskole- eller YH-utbildningar som finns placerade där, eller t ex låna grupprum om du läser en distansutbildning och vill komma hemifrån om dagarna. Mer information om Ronneby Kunskapskällalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan man se och ansöka till samtliga högskoleutbildningar .

Distansutbildningar

  • Många utbildningar genomförs på distans så det finns ett stort nationellt utbud som också kan vara intressant som finns beskrivet på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vuxenutbildningar

  • Vuxenutbildningarna i Blekinge har yrkesinriktade utbildningar. Det är en samlingssida under utveckling men i väntan på den kontakta din kommun.

Folkhögskola

  • Folkhögskolan är en studieform för vuxna, med en nedre åldersgräns på 18 år för de allmänna kurserna. De allmänna kurserna ger normalt företräde för sökande med kort tidigare skolutbildning. Varje folkhögskola bestämmer självständigt över vilka kurser man anordnar och vilken profil man har på sin skola. Mer information om folkhögskolorna i Blekingelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Högskola

Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar

Validering

Region Blekinge erbjuder validering till små och medelstora företag som är i en situation av varsel eller korttidsarbete, med anledning av covid-19. Syftet med insatsen är att stärka både företag och individer för att stå bättre rustade och gå stärkta ur situationen. Läs mer om valideringserbjudandet.

Hjälpte informationen på sidan dig?