Balettdansör hoppar upp i luften med båda benen utåt på var sin sida om kroppen

Aktuella erbjudanden inom KKN

Blekinge erbjuder särskilda utvecklingsmöjligheter för personer och företag verksamma inom kulturella och kreativa näringar. På denna sida hittar du information om aktuella erbjudanden just nu.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom området

Vi vill att ni som är verksamma inom kulturella och kreativa näringar ska uppleva att det finns goda möjligheter att verka och växa just här i Blekinge. Och det finns olika möjligheter att få stöd genom Region Blekinge och våra samarbetspartners. Vi erbjuder löpande information, nätverksträffar, intressanta seminarier och utbildningstillfällen. För att kunna ta del av dessa erbjudanden och fortsatt
kontakt ber vi dig att registrera din mail.

Registrera dig och få fortsatt informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blekinge business KKN start up-program (avslutad)

Programmet riktar sig till dig som vill utveckla din affärsidé, hitta nya samarbetspartner, nya marknader eller målgrupper. Vi tror att du är soloföretagare, har upp till fem anställda eller kanske fortfarande är i uppstartsfas med din idé. Målet med programmet är att du under professionell rådgivning och etablerad affärsutvecklingsprocess ska stärka dina möjligheter att verka och växa i Blekinge.

Blekinge business incubator levererar ett programupplägg där du bland annat får fördjupa dig i team och ledarskap, finansiering, bolagsformer, avtal och företagsekonomi, sälj och marknadsföring samt pithcning. Programmet avslutas med en ”Demo-day” där du har möjlighet att exponera din affärsidé för lokala entreprenörer, riskkapitalister, långivare och alumnibolag.

Den 26-27 mars kickar vi igång arbetet med affärsmodellering och business model canvas. Vi lär känna varandra, tar del av inspirerande företagscase och du får fördjupa dig i ditt eget why…

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 5 mars. Detta är ett unikt erbjudande som är möjligt att gå under våren, så vänta inte med att ansöka om du är intresserad. Programmet är kostnadsfritt, men om du tackar ja räknar vi med att du kan delta och fullfölja programmet.

Ansök till start up-programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Going pro - Branschspecifikt affärsutvecklingsprogram för dig som designer och formgivare (inställd pga Covid-19)

Under 2020 genomförs ett pilotprojekt i form av ett affärsutvecklingsprogram för designers. Programmet är specifikt inriktat mot enskilda utövare, designstudios och mindre företag verksamma i Skåne och Blekinge. Det är ett samarbete mellan Form/ Design Center, Business Sweden och projektet Southern Sweden International. I GOING PRO får motiverade designers hjälp med att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap – att utveckla sitt företagande, bli mer professionella som leverantörer
och öka sin konkurrenskraft.

Genom en open call väljs tio designers ut för att delta i en intensiv professionaliseringsprocess under ett sexveckors program bestående av gruppsessioner med coachning inom affärsutveckling, marknadsstrategi, positionering, presentation, ekonomi och avtal. Programmet löper under mars-april 2020.

Yta på Southern Sweden design days 7-10 maj

Genom sitt deltagande i GOING PRO tilldelas formgivarna kostnadsfritt en yta om 6 kvm på Southern Sweden Design Days ’main location’ Lokstallarna, (motsvarande ett värde på ca 5 000 kr) att ställa ut eget arbete på. Lokstallarna kommer att vara en knytpunkt för dagarna och utgöra plats för invigningsfest, presslounge, föredrag, utställningar och mycket mer.

London design fair

Några av deltagarna i GOING PRO kommer också erbjudas att delta på den internationella designmässan London design fair den 17 - 20 september.

Anmälan

Att delta i GOING PRO är kostnadsfritt. Vi behöver ha din anmälan så snart som möjligt,
programmet startar upp under mars månad. Anmäl ditt intresse på
www.formdesigncenter.com/goingprolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta Anders Johansson på Almi företagspartner i Blekinge, anders.johansson@almi.se, 0455-33 51 16

Tillväxtprogram

Almi företagspartner erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Tillväxtprogrammet erbjuder affärsutveckling i form av individuell rådgivning och Almi tar löpande emot nya företag som vill utvecklas. För mer information se www.almi.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta Anders Johansson, anders.johansson@almi.se, 0455-33 51 16

Region Blekinges företagsstöd

Region Blekinge erbjuder möjlighet till företagsstöd. Stöden ska hjälpa länets företag att skapa en långsiktig lönsamhet och utveckling. Det finns flera olika typer av stöd som exempelvis mikrobidrag, stöd till konsulttjänster och affärsutvecklingscheckar. Läs mer om företagsstöden

SPOK Blekinge

SPOK Blekinge vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter och stimulera till utveckling av konst och design i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?