SPOK Blekinge -
samtida produktion och konsumtion

SPOK Blekinge vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter och stimulera till utveckling av konst och design i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

SPOK (samtida produktion och konsumtion) är ett koncept som drivs av Form/Design center Malmö. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Konceptet SPOK innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners.

Att skapa en produkt i en del av världen, för att tillverka den i en annan del av världen och slutligen sälja i en tredje del, det kändes så fel. Jenny Nordberg, grundare SPOK Skåne.

Nu lanseras SPOK i Blekinge

Blekinge är bland de första regionerna att etablera SPOK när konceptet nu blir nationellt. Under våren 2021 lanseras SPOK Blekinge och blir därmed en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen!

Konceptet drivs av Region Blekinge i samarbete med Techtank. Förhoppningen är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter.

SPOK Blekinge utgår från länets styrkor och unicitet, detta genom att lyfta möjligheter som ligger nära, skapa hållbara kedjor hela vägen samt bidra till intressanta samarbeten mellan tillverkare och kreatör.

Vill du vara med i SPOK i Blekinges testpanel?

Nu söker vi söker dig som driver företag inom form och design i Blekinge, är nyfiken på att testa nytt och har ett utvecklingsinriktat arbetssätt.

Sista ansökningsdag är 5 april!

ANSÖK här!

Collage
Hjälpte informationen på sidan dig?