Näringslivsgalan Guldeken

Region Blekinge delar ut Blekinge turismpris under näringslivsgalan Guldeken. Priset delas ut till till en person eller företag inom turismnäringen i Blekinge som uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet. 

Bildcollage

Foto: Visit Blekinge

Nominerade till Blekinge turismpris 2021

Event- och konsertbolaget Enduo med bas i Karlshamn förmedlar internationella såväl som svenska artister och skräddarsyr nöjesuppdrag. I samarbete med andra Blekingeaktörer erbjuder de också en studio för digitala möten. Utvecklingen sedan starten 1990, då Enduo var N’duo – ett coverband med extra allt, är enorm. Sedan 2004 är de ansvariga arrangörer av Diggilo-turnén på flera orter i södra Sverige.

Event- och konsertbolaget Enduo med bas i Karlshamn förmedlar internationella såväl som svenska artister och skräddarsyr nöjesuppdrag. I samarbete med andra Blekingeaktörer erbjuder de också en studio för digitala möten. Utvecklingen sedan starten 1990, då Enduo var just en duo med trubaduruppdrag är enorm. Sedan 2004 är de ansvariga arrangörer av Diggilo-turnén på flera orter i södra Sverige.

Pensionat Järnavik för visioner och pannben som gjort Järnavik till en träffpunkt för mat, möten och boende i vardagsmagiska miljöer. Ständigt på väg framåt med varsam kreativitet, omtanke och mod, ofta i sällskap med andra som vill och vågar. Det är lika vackert som utsikten.

Pensionat Järnavik är, precis som namnet säger, ett pensionat i Järnavik. I naturskön miljö vid hamninloppet bjuder familjen Norberg Pfeifer in till boende i sina 11 rum, restaurang, ölträdgård och glasscafé. Konferenser och evenemang som dryckesprovningar, konstkurser och musikunderhållning breddar pensionatets erbjudande och förlänger säsongen.

Paddelkompaniet för att de ser storheten i Blekinges litenhet och samverkar för att ta äventyret till äventyrarna med hållbarhet som ledstjärna. Service i toppklass och fokus på att varenda paddlare får en naturupplevelse som ger mersmak. Vägvisare på våra underbara vatten.

Paddelkompaniet hyr ut kanoter och havskajaker, utvecklar kanotleden i Ronnebyån och erbjuder havskajakpaddling med utgångspunkt i Järnavik. Sedan starten för 25 år sedan har bolaget utvecklat en verksamhet där flexibilitet och kundservice får ta stor plats. Paddelkompaniet är en del av ARK 56 och Blekinge Arkipelag med strategin att Blekinge ska vara en hållbar destination som inspirerar besökare från när och fjärran att spendera mer tid i naturen och att ta väl hand om den.

Vinnaren utses på näringslivsgalan Guldeken den 29 oktober. Läs mer på www.guldeken.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kriterier för Blekinge turismpris

  • Den nominerade ska vara verksam inom turismnäringen i Blekinge.
  • Den nominerade ska ha uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.
  • Den nominerades verksamhet ska bidra till en bättre livsmiljö och hållbar tillväxt i Blekinge.
  • Den nominerade ska bidra till att stärka Blekinges varumärke utanför regionen.

Årets jury

  • Tobias Delfin, Region Blekinge – Ordförande
  • Jill Widebrant, Askunga Dovvilt
  • Maria Sällström, styrelseordförande Visit Blekinge & Brokamåla gård
  • Thomas Berg, Dragsö Camping
  • Henrik Svensson, Ronneby Brunn
  • Ola Söderdahl, Visit Blekinge

Fakta om Guldeken

Guldeken är en näringlivsgala som delar ut pris till goda prestationer inom näringslivet i Blekinge. Region Blekinge är samarbetspartner. Förutom Blekinge turismpris delas det ut pris inom kategorierna Hållbara Blekinge, Årets unga entreprenör, Made in Blekinge, Årest tillväxtpris, Bästa Blekingeföretag och Årets Blekingeambassadör.

Tidigare vinnare av Blekinge turismpris

2020 - Mörrums Kronolaxfiske
Vid en av Blekinges många trollbindande platser har man stärkt sin position som ett av Sveriges mest attraktiva upplevelse- och besöksmål. Ett bevis på att en bättre livsmiljö för specifika arter bidrar till en hållbar tillväxt och stärker Blekinges varumärke i och utanför regionen.

2019 - Susanne Demåne
Med respekt för hästarna, naturen och platsen delar pristagaren med sig av något som berör. Här möts du av kvinnor i trä, uttryck i emalj och lera, hästar som gör saker du inte trodde var möjligt. En plats, en människa, ett turistmål.

Hjälpte informationen på sidan dig?