Företagsrådgivare samlades för att få mer kunskap om export

Exportfinansieringsdagen 2019 arrangerades för andra året i rad på Eriksberg den 17 oktober. Ett fyrtiotal företagsrådgivare från bankerna i Blekinge samlades för att få kunskap om hur de kan hjälpa sina kunder att skapa fler affärer genom export.

På agendan fanns också tips på hur företag kan minimera de risker som kan uppstå när man handlar med nya kunder på nya marknader i nya valutor.

Konferensen genomfördes inom ramen för Exportsamverkan Blekinge som är ett samarbete mellan Business Sweden, Almi, Enterprise Europé Network, Exportkreditnämnden och Region Blekinge. Dessutom fick deltagarna information om hur Svensk Exportkredit, Almi Invest och Sydsvenska Industri-och Handelskammaren kan bidra till smidiga internationella affärer.

Fredrik Ohlsson, vice VD på Yellowfish AB i Ronneby delade med sig av sina erfarenheter hur de som ett litet företag kunnat ta stora internationella affärer med stöd, rådgivning och finansiering från Almi, EKN och Business Sweden – i en enligt Fredrik ”enormt smidig process”.

En av höjdpunkterna på programmet var också Dagens Industris krönikör Henrik Mitelman som talade engagerat på temat Framgångsresan – från Vietnam till Eriksberg. Henrik övertygade nog de flesta i publiken om att har man inte varit i Asien så bör man åka dit. Där finner man en stor lust och en utvecklingskraft, framförallt bland de unga, som vi kan inspireras av.

För mer information och kontaktpersoner se www.verksamt.se/blekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälpte informationen på sidan dig?