En kvinna står i ett kök med en kaffekopp framför sig.

Hemmakär i Karlskrona - Erika

Vinden viner utanför husknuten och inne sitter Erika Lidén med en kopp kaffe och njuter av det lugn som infinner sig i en småbarnsfamilj. Erika har precis spikat upp en list och lagt en sista hand över inredningen i entrén. I det här huset bubblar renovering, kärlek och familj.

Efter ett par år i Malmö fick familjen hemlängtan och flyttlasset gick till Erikas mans hemstad Karlskrona.

– Vi var gillade Malmö men längtan efter Karlskrona kom och vi bestämde oss för att hyra ett hus i skärgården den första sommaren. Sen blev vi kvar.

Sommarhuset i skärgården byttes sedan ut till ett havsnära hus på Saltö, med en fantastisk punschveranda som vetter ut över Karlskrona och havet.

- Det har varit stora renoveringar med två barn och alla val som ska göras men det har verkligen varit värt det, ler Erika.

Världens trevligaste grannar

Erika pratar på om hur mycket de gillar Saltö. Nära till jobbet, badstrand och världens trevligaste grannar.

- Det har varit ett fantastiskt bemötande och vi har blivit otroligt välkomnande. Alla tar hand om en och vill verkligen att man ska trivas!

Att upptäcka skärgården är det bästa

- Jag tror att det är många som blir hemmablinda i Karlskrona men jag kan verkligen rekommendera alla att ta en tur med skärgårdsbåtarna. Det är så vackert och så nära här.