15 juni 2024 till 20 juni 2024 kl. 11.00-16.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Dea Svensson

Öppen Ateljé - Sydosten United
Dea Svensson

Konstnärer och konsthantverkare håller öppen ateljé i utställning under utställningen Sydosten United på Kulturcentrum Ronneby konsthall.
Utställningen pågår från 15 juni till 25 augusti 2024.

Hur jobbar en konstnär eller en konsthantverkare? Hur ser den konstnärliga processen ut? Hur blir konst till?

Under våren 2024 sökte vi konstnärer, konsthantverkare och slöjdare som ville arbeta på plats i utställningen Sydosten United på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Vi vill ge möjlighet till besökare ta del av olika konstnärliga arbetsprocesser, skapa samtal och låta konstnärerna möta publik på nära håll. Utlysningens fokus var konstnärliga processen och hantverk. En jury valde ut två konstnärer och en konsthantverkare att hålla öppen ateljé.

Under sommaren 2024 kommer konstnärerna Dea Svensson och Jenny Carlsson Grip och konsthantverkaren Klara Nilsson arbeta i utställningen Sydosten United på Kulturcentrum Ronneby konsthall. De kommer att visa upp sina konstnärliga arbetsprocesser och hålla öppna ateljéer på plats i utställningen.

Under tre olika tidsperioder kommer de att visa upp en blandning av olika konstarter, arbetsmetoder och tekniker. Arbetsprocesserna presenteras i relation till Kulturcentrum Ronneby konsthall som plats och dess kulturhistoriska identitet av verkstäder och produktion.

Dessa konstnärer och konsthantverkare kommer tillsammans att erbjuda en mångfald av konstnärliga uttryck och tekniker som kompletterar varandra på ett spännande sätt, vilket skapar en berikande och engagerande upplevelse för besökarna på Sydosten United. Som besökare kommer man att få en unik inblick i konstnärernas arbete.

Tider för öppen ateljé:
Lördag 15 juni (vernissage) – torsdag 20 juni
Dea Svensson

Onsdag 26 juni – söndag 30 juni
Klara Nilsson

Onsdag 14 augusti – söndag 18 augusti
Jenny Carlsson Grip

Öppen Ateljé är ett samarbete mellan:
Konst i Blekinge, Slöjd i Blekinge/Region Blekinge, Kulturcentrum Ronneby konsthall / Ronneby kommun

Dea

Öppen ateljé under Sydosten United:

Dea Svensson
Lördag 15 juni (vernissage) – torsdag 20 juni

Dea Svensson är känd för sina intima och noggrant utförda tuschteckningar som byggs upp av millimetertunna linjer och prickar. Processen är tidskrävande och bakom varje bild involverar metoder som korsskraffering och stippling, där linjens tjocklek
används för att skapa djup och svärta.

Juryns Motivering:
Dea Svensson bjuder in besökaren till sin konstnärliga skapelseprocess genom teckningen som konstform. Han skapar en egen värld av realistiska och sagolika motiv med små, korta tuschstreck, gärna med naturen som bas. I sin ateljé på Kulturcentrum kan både konstnären och besökaren få inspiration att bygga broar till barndomens fantasi- och drömvärldar.

 

Som besökare är du välkommen att ta del av min konstnärliga skapelseprocess. För att minnas, hylla och återuppleva barndomens fantasi- och drömvärldar kommer jag att arbeta vid en gammaldags skolbänk. En skolbänk som innehåller teckningsmaterial och böcker: Godnatt mr Tom, Matilda, Den oändliga historien - samma böcker som mellanstadieläraren högläste ur under tidiga morgnar medan eleverna ritade.
// Dea Svensson

Nyfiken på Dea Svensson ... Länk till annan webbplats.


Dea

Frusen fast, 2023 Courtesy of Dea Svensson and Berg Gallery.

Dea

Storyteller, 2022 Courtesy of Dea Svensson and Berg Gallery.