15 juni 2024 till 28 augusti 2024 kl. 11.00-16.00

Sydosten united

Utställning: Sydosten United 2024

Sydosten United är en jurybedömd samlingsutställning som rymmer uttryck från hela fältet inom konst, konsthantverk och slöjd.

Under de senaste åren har Kalmar konstmuseum utvecklat nya visioner och idéer för Sydosten United. Ambitionen har alltid varit att skapa spännande utställningar men också att Sydosten United fungerar som en plattform där utövare och publik möts, utbyter tankar, idéer och även bygger relationer.

För en större geografisk spridning och ökad närhet till publik och utövare i hela sydostenområdet har Kalmar konstmuseum sökt samarbeten med institutioner i Blekinge och i andra delar av Småland.
Sydosten United 2024 tar nu plats på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Arrangörskap och utställningsplats alternerar men utställningskonceptet är det samma.

Precis som tidigare år är Sydosten United öppen för alla, både professionella och amatörer, med koppling till de tre landskapen i sydost: Småland, Blekinge och Öland. I år väljer vi att inte ha ett tema för utställningen.

Utställningen pågår från lördag 15 juni till söndag 25 augusti.

: : :

Sydosten United 2024 arrangeras av Kulturcentrum Ronneby konsthall i samarbete med Kalmar konstmuseum och med stöd av Region Blekinge. I projektet ingår även Slöjd i Blekinge och Konst i Blekinge.

Läs mer om utställningarna på Kulturcentrum Ronneby konsthall... Länk till annan webbplats.