Aktuellt om konst i Blekinge

Konstnärsmöte

Foto: Anders Bergön

Konstnärsmöte

Varmt välkommen till inspirationseftermiddag på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Prova-på-workshop i risotryck, information om utställningen Sydosten United 2024, visning av höstens utställningar. Kvällen avslutas med vernissage av utställningen Thats RISO!

Program för konstnärsmöte

När: Onsdag 20 september kl.16 – 18.30
Plats: Kulturcentrum Ronneby konsthall
Ingen anmälan


Sydosten United 2024 i Blekinge - Presentation av utställningsmöjligheter när utställningen tar plats på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Prova-på-workshop i risotryck – Utställningen ”That´s RISO!” visar möjligheterna med tekniken risotryck. Risotryck kan bäst beskrivas som digitalt screentryck. Tekniken är känd för sina starka färger och särskilda texturer. Kom och delta i prova-på-workshop i risotryck.
Risografen hittar du, även efter utställningen Thats RISO!, i Kulturcentrums grafikverkstad.

Visning av höstens nya utställningar med två Blekingekonstnärer – Alf Jarnestad 100 år, Retrospektiv och Maria Lundström, Garden Games – Balancing possibilities.

Vernissage - That´s riso

Kl.18.30 Vernissage That´s RISO! – Kvällen avslutas med invigningen av utställningen That´s RISO! framtagen av Form/Design Center i samarbete med Beast Studio i Malmö. Utställningen visar en mångfaldig samling av risografier i form av serier, grafisk design, illustration, aktivism och även redaktionellt innehåll.

Kulturcentrum Ronneby konsthall och Konst i Blekinge önskar dig välkommen till höstens konstnärsmöte. Under kvällen kommer att finnas enklare tilltugg.


Blekinges konstresurscentrum – från vision till verklighet

Efter ett mångårigt samarbete mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall tar vi steget framåt för att äntligen bjuda in till våra verkstäder, unika i Sydsverige.

År 2019 beviljade Konstnärsnämndens Kulturbryggan medel till Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall för projektet Katalysator. Projektet innefattade nya visioner för delar av den fysiska miljön i området kring Kulturcentrum Ronneby, men även om att förbättra de konstnärliga produktionsmöjligheterna i Blekinge. Inköp av risografen är en del av satsningen.

Konstnärsmöte

Foto: Anders Bergön