POD X – ARKITEKTUR OCH MUSIK

I avsnitt tre av POD X får du träffa arkitekten Jumana Hamdani och artisten Ida ”Adée ”Olsson. Vad finns det för kopplingar mellan en arkitekt och en sångerska/rappare/låtskrivare. Hur ser deras arbetssituation ut?
Vad är kreativitet för dem? Många spännande trådar får vi följa här.

Jumana Hamdani är arkitekt och forskare född i Bagdad, Irak och för närvarande baserad i Karlshamn. Hon har en yrkesexamen i arkitektur från Bagdad University. Hon har varit designer och forskare för flera offentliga och privata projekt i Europa, Afrika och Asien under de senaste två decennierna.

Ida ”Adée” Olsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är uppväxt i Räpplinge på Öland. Utbildad musikproducent på Kulturama. Är yrkesverksam musiker, låtskrivare, sångerska och rappare. Med flera turnéer i USA, Kanada, Storbrittanien har hon jobbat sig in och etablerat sig i en av de tuffaste branscherna. Hon är skapare av och driver ”Future Songwriting” som just nu håller på att etablera sig i England.

Varför namnet X!? X står för något farligt, mystiskt eller okänt, en symbol som kan betyda det mesta och ingenting. Symbolen är, precis som kulturen, gränslös. Torun Ekstrand, konstutvecklare på Konst i Blekinge och Ulf ”Bitte” Appelqvist verksamhetsutvecklare/producent och musiker på Musik i Blekinge träffar och sammanför människor.

Lyssna på POD X via…

Arkitektur och Musik - POD X - APPLE PODCAST Spotify Länk till annan webbplats.Arkitektur och Musik - POD X - SPOTIFY Länk till annan webbplats.

: : :

Avsnittsinformation

Produktion: Ulf "Bitte" Appelqvist
Ansvarig utgivare: Musik i Blekinge / Konst i Blekinge
Längd: 1 tim 06 min 28 sek