Unga slöjdares salong

Gillar du att göra och skapa med dina händer? Ansök om att få visa upp det du har slöjdat.

Just nu visas Unga slöjdares salong på Hallands konstmuseum i Halmstad. Till sommaren 2024 kommer utställningen till Blekinge.

Unga slöjdares salong- Halland

I Unga slöjdares salong blir Hallands Konstmuseum en arena för kreatörer som är upp till 19 år gamla. Utställningen ger ett unikt tillfälle att ta del av den yngre generationens skaparkraft och estetiska visioner. Den unga, nya slöjden får i utställningen också möta föremål ur Hallands Konstmuseums samling.

I början av året bjöds barn och unga från Halland, Blekinge, Skåne, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län in att ansöka till utställningen, och verken valdes därefter ut av en jury.

Utställningen visas till den 4 februari

Utställningen visas 28 oktober 2023–4 februari 2024 på Hallands Konstmuseum och sker i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd.

Guidade visningar: onsdag 29 november klockan 16.30. Se aktuell information på Hallands Konstmuseums webbplats Länk till annan webbplats..

 

UNGA SLÖJDARES SALONG BLEKINGE 2.0

Nu bjuder vi in unga som slöjdar på fritiden, i skolan eller i andra sammanhang att vara med i utställningen Unga slöjdares salong Blekinge 2.0

Gillar du att göra och skapa med dina händer och bor i Blekinge? Då kan du ansöka om att få vara med på Unga slöjdares salong Blekinge 2.0.

Utställningen visas 15 juni – 25 augusti på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

För dig som är född 2004 eller senare och bor i Blekinge kan ansöka och lämna in ett eget tillverkat slöjdföremål eller ett slöjdföremål du tillverkat tillsammans med andra. Även skolklasser och andra grupper kan lämna in sina slöjdföremål. Vilket material eller vilken teknik du använder väljer du själv. Utställningen är jurybedömd och ansökan görs digitalt.

Ansökan är öppen 22 januari – 21 april 2024
mer information kommer.

Unga Slöjdares salong är en samverkan inom slöjdområdet genom Regionsamverkan sydsverige; Halland, Skåne, Blekinge, Kronoberg, Jönköping och Kalmar län, med initiativ från Region Halland och Hallands konstmuseum.

Hjälpte informationen på sidan dig?