slöjdat föremål från projektet röda tråden

Slöjda tillsammans

Att slöjda, kan ses som en av mänsklighetens äldsta kunskapsform- med idéer, material och redskap tillverka olika föremål. Det har alltid gjorts, i alla kulter, och görs så än idag.

Med fokus på delaktighet och slöjdarglädje bjuder Slöjd i Blekinge in till olika slöjdprojekt.

Varje Ruta Räknas 2020

Tillsammans skapar vi ett gemensamt verk!

Du som deltar får en tygbit, 16x 16 cm, nål och tråd. Skapa fritt, använd olika tekniker och lägg till eget material, om du vill.
Tänk på att lämna cirka 1 cm fri kant runt om, eftersom alla tygbitar kommer att sys ihop och användas till en backdrop på Psykiatriveckans föreläsningar under vecka 41 2020.

Varje ruta räknas, är viktig och behövs!
#våga fråga #våga prata #våga lyssna #våga agera

Psykiatriveckan 2020, i år är det 10-årsjubileum för Psykiatriveckan i Blekinge. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan nationell samverkan för psykisk hälsa i Blekinge NSPH, Hjärnkoll, Studieförbundet Vuxenskolan, Blekinges kommuner och Region Blekinge. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för psykisk hälsa.

Slöjd i Blekinge fick in 250 bidrag, de sattes samman till ett gemensamt verk, för att senare kunna visas på olika platser i Blekinge under 2021.

Den Röda Tråden...

Ett demokratiskt slöjdprojekt i Blekinge som knyter samman och engagerar genom det fria skapandet. Utifrån lika grund, den röda tråden, har varje deltagare skapat sitt unika verk.

Med projektet Den röda tråden, ville Slöjd i Blekinge engagera och knyta samman människor i Blekinge. Tanken var att använda slöjden som arena där alla kan delta oavsett förkunskaper.
För slöjden är lustfylld, kravlös och tillåtande och kan ske i olika sammanhang, på sociala medier eller i verkliga livet.

På fem olika platser, i lika många kommuner, delade Slöjd i Blekinge ut påsar med tio meter rundstickat ekologiskt bomullsgarn att använda fritt, tillsammans med andra material. Allt i rött.
Resultatet samlades in och vittnar om en makalös kreativitet och skaparglädje. Ett demokratiskt verk som ger uttryck för tankar om frihet och jämställdhet från hela länet.

Katalog- Den Röda Tråden Pdf, 36.6 MB.

Hjälpte informationen på sidan dig?