Aktuellt om slöjd i Blekinge

Stickfesten mitt i havet

13-14 april, workshop i Hönsestrikk med mönsterdrottningen Anna Bauer.

Stickfesten mitt i Havet välkomnar Anna Bauer

Hönsestrikk är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrikk hittat nya uttryck i gerillaslöjden. Hönsestrikk är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

Anna Bauer är konstnär/konsthantverkare med textil som sitt främsta material. Hon har skrivit flertalet böcker inom stickning och sömnad. Hon håller återkommande workshops, kurser, föredrag och bokprat.

Läs mer om Anna Bauer.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

När: 13-14 april klockan 9-16

Var: Ja-hotell i Wachtmeister Karlskrona

Anmälan öppnar: 1 mars klockan 10

Anmäl dig till: info@henriettas.se
(bekräftelse på om du kommit med skickas ut senast 4/3. I anmälan uppger du om du har några allergier eller intoleranser).
Kostnad: 2800 kr, varav 500 kr är bokningsavgift som återbetalas mot läkarintyg. Bokningsavgiften ska vara betald senast 8 mars.

Antal platser: 15 st

Vad ingår:
2 x fralla och kaffe när vi kommer
2 x lunch på Ja-hotell
2 x kaffe och kaka
Allt material, vi stickar i Rauma finull
Vad ska jag själv ta med: Strumpstickor eller rundsticka om man föredrar magic loop i storlek 2.5 eller 3 mm. Papper och penna.

Stickfesten mitt i havet arrangeras av Henriettas garnLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och sker i samarbete med Slöjd i Blekinge.

Hittade du informationen du sökte?