spok

S-P-O-K: Samtida produktion och konsumtion

SPOK Blekinge vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter och stimulera till utveckling av konst och design i gamla och nya material – allt från slöjd till industri.

SPOK (samtida produktion och konsumtion) är ett koncept från Form/Design center Malmö. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Konceptet SPOK innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners. Våren 2021 lanserades SPOK Blekinge och blev därmed en av de första regionerna i landet att bli en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen.

" Att skapa en produkt i en del av världen, för att tillverka den i en annan del av världen och slutligen sälja i en tredje del, det kändes så fel. Jenny Nordberg, grundare SPOK Skåne.

SPOK Blekinge

SPOK Blekinge drivs av Region Blekinge i samarbete med Techtank. Syftet är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter.

SPOK Blekinge utgår från länets styrkor och unicitet, detta genom att lyfta möjligheter som ligger nära, skapa hållbara kedjor hela vägen samt bidra till intressanta samarbeten mellan tillverkare och kreatör.

Läs mer om S-P-O-K Blekinge Länk till annan webbplats.