Klara Berge

Bli inspirerad och skapa som Klara Berge

Klara Berge arbetar med textila material som tråd, garn och väv. Bli inspirerad av konstnären Klara Berge och skapa tråd-spik-konst.

Linjer är viktiga i Klara Berges konst, hon arbetar med linjer med både penna och tråd. Hon upprepar linjen, det tecknade strecket eller tråden, många, många gånger tills den bildar ett mönster. Hon bygger upp stora skulpturer genom trådar som bildar en form eller ett mönster. Det tar lång tid att göra ett konstverk, men resultatet blir väldigt vackert. I sommarens Konst-kit hittar du material till tråd-spik-konst. Konst-kitet är inspirerat av Klara Berges konst.

Vad är viktigt för dig i din konst?
– Dubbelsidigheter eller motsater. Att allt har två sidor som skugga och ljus eller stillhet och rörelse. Med min konst vill jag lyfta vikten av kontemplativa rum, skapa utrymme för förundran och en upplevelse av magi i tillvaron. Genom materialiteten närmar jag mig det immateriella och det ordlösa, letar efter dörrar in till mentala sfärer för att skapa rumsligheter att kliva in i med både kropp och sinne, säger Klara Berge.

Skapa själv tråd-spik-konst…
Ladda ner pdf med samtliga tips och instruktioner... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
: : :

Konstnären Klara Berge hade en utställning på Kulturcentrum Ronneby konsthall (sommaren 2021). Konst i Blekinge satte samman idéer, tips och konstmaterial i en påse, ett Konst-kit helt enkelt.

Spik
Tråd-spik-konst