Kvinna som ger en hund godis i Blekinges skärgård.

Leva och bo i Blekinge

Blekinge är en pärla som boende- och livsmiljö. Här har du havet, skärgården och skogen inpå knuten. Kombinationen av meningsfullt arbete och positiv livsmiljö ger goda möjligheter att finna balans i tillvaron. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Livskvaliteten i Blekinge bygger på möjligheter att bo på landet eller i städerna med frisk luft och stärkande havsutsikt, utan att du för den skull behöver stressa. Det är nära till butiker, barnomsorg, skolor och aktiviteter. På så sätt samlar du energi inför tuffa utmaningar i yrkeslivet.

Litet landskap - korta avstånd

I Blekinge är det enkelt att kombinera stadskänsla med stora nära naturupplevelser. Blekinge är Sveriges näst minsta landskap efter Öland. Faktum är att Blekinge bara är 12 mil långt och 4 mil brett. De fem städerna Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg ligger med endast 30 minuters avstånd med bil. Blekinges geografiska läge gör också att du alltid har nära till svenska storstäder samt till Polen, Danmark och övriga kontinenten.

Hav, kust och skärgård

Blekinges historia är präglad av havet. Fisket gav mat och inkomst och via segellederna nådde man ut i världen. Oavsett var du bor i Blekinge så har du nära till kusten, skärgården, havet, skogen och det öppna landskapet. Det innebär goda möjligheter till friluftsliv, jakt, cykling, fiske eller segling. Många Blekingebor ser närheten till havet som rogivande – och därmed en faktor för ökat välmående.

Hjälpte informationen på sidan dig?