Två personer tittar på en datorskärm.

Att jobba i Region Blekinge

Varje dag skapar vi livskvalitet för Blekinges invånare och växtkraft för länet. Vi leder utvecklingen för ett attraktivt Blekinge och vi arbetar för att bidra till att göra Blekinge till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. För oss är det viktigt att vårt miljö- och hållbarhetsarbete bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Våra ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, folkhälsa, regional tillväxt, infrastruktur, kollektivtrafik, kultur och bildning. För att livet är viktigt.

Här finns fler än 150 olika yrken med anställningstrygghet och goda framtidsutsikter – från kurator, hr-konsult och läkare till it-strateg, ekonom och sjuksköterska.

Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Förmodligen är det därför som nära nio av tio medarbetare hos oss rekommenderar sin arbetsplats.

Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Här har du havet, skärgården och skogen inpå knuten. Avstånden är korta, bilköer är sällsynta och kostnaderna för att bo och leva är betydligt lägre än i storstäderna. Kombinationen av meningsfullt arbete och positiv livsmiljö ger goda möjligheter att finna balans i tillvaron.

Grafik över fördelningen av olika yrken i Region Blekinge.

Hjälpte informationen på sidan dig?