En kamera ligger på en sten

Mediaservice

Här hjälper vi dig som journalist att hitta aktuell information om Region Blekinges verksamheter.

Presskontakter

Presstjänstens roll är att lotsa journalisterna till rätt person i Region Blekinge. Vi hjälper också till med att hitta de snabbaste vägarna till information.

Du når presstjänsten vardagar under kontorstid. Övriga tider kan du i stället mejla eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Telefontider: 8.00-16.30
Telefonnummer: 0455-73 40 90
E-post: mediaservice@regionblekinge.se

Här finns kontaktuppgifter till chefer och experter inom olika områden.

Pressmeddelanden

Vill du få Region Blekinges nyheter och pressmeddelanden kan du välja att prenumerera på utskick. Gå till vårt nyhetsarkiv och välj vilken typ av utskick du vill prenumerera på. Där finns också möjlighet att prenumerera på pressinbjudningar, lex Maria-anmälningar och olycksfallsrapporter.

Olycksfallsrapporter

För information om skadeläget för patienter som tagits till akutmottagningen efter olyckor, kontakta arbetsledande sjuksköterska på Blekingesjukhusets akutmottagning i Karlskrona: telefon 0455 - 73 53 76.

Akutmottagningens personal svarar inte på frågor via telefon, men skickar efter förfrågan ut en olycksfallsrapport på Region Blekinges webbplats. Du kan också prenumerera på olycksfallsrapporten genom att registrera din e-postadress i högerspalten på samma sida.

Akutmottagningen kan endast lämna uppgifter om skadade som fortfarande finns på akuten. Har patienten lämnat akutmottagningen, åkt hem eller blivit inlagd på sjukhuset, har personalen inga uppgifter om den skadade.

Region Blekinge lämnar inga uppgifter om patienter som utsatts för våldsbrott, eftersom detta är föremål för polisutredning och lyder under förundersökningssekretess.

De upplysningar som lämnas om en patient är på grund av patientsekretessen högst begränsade: kön, ungefärlig ålder, geografiskt hemområde, skadegrad och vårdnivå. Läs mer om rättigheter och skyldigheter för journalister.

Vid större olyckor aktiveras Region Blekinges krisorganisation och då är det kommunikationsenheten som sköter alla presskontakter.

Kommunikationsenheten

Kommunikationsenheten ansvarar för nyheter på Region Blekinges webbplats, men även internt inom organisationen. Du når kommunikationsenheten på e-postadress webbredaktionen@regionblekinge.se

Hjälpte informationen på sidan dig?