En kamera ligger på en sten

Mediaservice

Här hjälper vi dig som journalist att hitta aktuell information om Region Blekinges verksamheter.

Presskontakter

Presstjänstens roll är att lotsa journalisterna till rätt person inom Region Blekinge. Vi hjälper också till med att hitta de snabbaste vägarna till rätt information.

Du når presstjänsten vardagar under kontorstid. Övriga tider kan du i stället mejla eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Telefontider: 8.00-16.30
Telefonnummer: 0455-73 40 90
E-post: mediaservice@regionblekinge.se

Pressmeddelanden

Vill du få Region Blekinges nyheter och pressmeddelanden kan du välja att prenumerera på utskick. Gå till vårt nyhetsarkiv och välj vilken typ av utskick du vill prenumerera på. Där finns också möjlighet att prenumerera på pressinbjudningar, lex Maria-anmälningar och olycksfallsrapporter.

Olycksfallsrapporter

Vid större olyckor skickar akutmottagningen ut en olycksfallsrapport som publiceras på Region Blekinges webbplats Länk till annan webbplats.. Det sker på förfrågan som går via växeln: 0455-73 10 00. Du kan prenumerera på olycksfallsrapporten genom att registrera din e-postadress.

Akutmottagningen kan endast lämna uppgifter om skadade som fortfarande finns på akutmottagningen. Det finns därefter ingen möjlighet att följa patienten för att ge uppdaterad information om skadeläget.

Publiceringen kan dröja på grund av de omständigheter som ofta råder på en akutmottagning vid akuta skador och olyckor. Ibland kan vi inte lämna ut information om patientens tillstånd. Om vi inte har publicerat en olycksfallsrapport inom en timme från att förfrågan kom så kan vi av någon anledning inte lämna ut uppgifterna.

Region Blekinge lämnar inga uppgifter om patienter som utsatts för våldsbrott eftersom detta är föremål för polisutredning och lyder under förundersökningssekretess.

De upplysningar som lämnas om en patient är på grund av patientsekretessen högst begränsade: kön, ungefärlig ålder, geografiskt hemområde, skadegrad och vårdnivå. Läs mer om rättigheter och skyldigheter för journalister.

Vid större olyckor aktiveras Region Blekinges krisorganisation och då är det kommunikationsenheten som sköter alla presskontakter.

Kommunikationsenheten

Kommunikationsenheten ansvarar för nyheter på Region Blekinges webbplats, men även internt inom organisationen. Du når kommunikationsenheten på e-postadress webbredaktionen@regionblekinge.se

Hittade du informationen du sökte?