Inköp och upphandling

Offentlig upphandling är en process för inköp av varor och tjänster med mera som görs av offentlig sektor och som regleras av Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Syftet med reglerna är att säkerställa att myndigheter behandlar alla som vill få affärskontrakt med offentlig sektor lika.

Därmed skapas en effektiv konkurrens mellan dem som vill göra affärer med Region Blekinge.

Ett bra arbete med upphandlingar innebär också att Region Blekinge får bra pris och kvalitet vid inköp. Stora och viktiga inköpsområden är förbrukningsmaterial till vården, läkemedel, livsmedel, hjälpmedel, it och medicinteknisk utrustning.

Region Blekinge lägger stor vikt vid kostnadseffektiva affärer, juridik, miljökrav, etiska krav och hållbarhetskrav i upphandlingar. I Region Blekinge är det affärsavdelningen på regionstaben som leder arbetet med upphandlingar.

Aktuella upphandlingar i Kommers


 • Kundanpassade set till ögonkliniken 2024 2024-09-12
  Denna upphandling avser successiva leveranser av kundanpassade set för ögonoperation och ögoninjektion till Region Blekinge.
  Läs mer

 • Sprutsystem för ögoninjektioner 2024-08-29
  Upphandlingen avser ett komplett sprutsystem som möjliggör utvinning av allt läkemedel från varje ampull med ögonläkemedel.
  Läs mer

 • Båt 2026 2024-10-31
  Region Blekinge tillsammans med Blekingetrafiken avser upphandla skärgårdstrafik i Blekinge län. Upphandlingen omfattar både bastrafik och tilläggstrafik med båt. Bastrafiken utgörs av två linjer. En linje i Sölvesborgs kommun med åretrunttrafik mellan Nogersund och Hanö och en linje i Karlskrona kommun med åretrunttrafik i Östra Skärgården, Torhamn, Inlängan, Långören, Ungskär samt Stenshamn. Tilläggstrafiken omfattar all annan båttrafik.

  Totalt omfattar upphandlingen 18 båtlinjer med 15...

  Läs mer

 • Datacenter - Servrar, lagring och produktnära tjänster 2024 2024-08-26
  Datacenter - Servrar, lagring och produktnära tjänster 2024
  Läs mer
Hittade du informationen du sökte?