Region Blekinges idrottspris 2023 går till
Elina Waldén, kanotist

Elina Waldén från Karlskrona är Region Blekinges idrottspristagare 2023. Idrottspriset delades ut på Stjärnfesten i Ronneby fredagen den 9 februari.

Region Blekinge delar varje år ut idrottspris till en person eller verksam förening som har utfört en värdefull gärning eller uppnått höga resultat inom idrottsområdet. Prissumman är på 40 000 kronor.
Av sex nomineringar ställde sig en enig kultur- och bildningsnämnd bakom SM- och VM-guldmedaljören Elina Waldén som årets pristagare.

Elina Waldén - självständig och lösningsorienterad

Elina Waldén är en rullstolsbunden kanotist som har hyllats för sin förmåga att aldrig ge upp, trots motgångar i form av sjukdomar. Efter att ha förlamats i båda benen hittade hon tillbaka till idrotten
och är idag en framgångsrik kanotist. Till sommaren har hon siktet inställt på maraton-VM.

 

Kriterier för idrottspriset

Du kan nominera en person som är bosatt i Blekinge län eller har anknytning hit. Om du nominerar en förening ska den ha sin hemvist i länet och vara verksam här. Du kan inte nominera dig själv. Det är Kultur- och bildningsutskottet som beslutar vem som får priset.

Länk till nomineringsblanketten. Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster. Spara ner blanketten, fyll i den och skicka den till kulturochbildning@regionblekinge.se senast den 1 oktober.
För mer information, kontakta strateg Camilla Wernersson, camilla.wernersson@regionblekinge.se, telefonnummer 0455-734029

Tidigare vinnare av Region Blekinges idrottspris

2022 – David Ronnefalk, RC-förare
2021 – Patricia Strenius, tyngdlyftning
2020 – Firehawks, baseboll
2019 – Philippa Magnusson, ridsport
2018 – Mattias Falck, bordtennis
2017 – Asarums IF/FK Damlag, fotboll
2016 – Amanda Ilestedt, fotboll
2015 – föreningen Allhallen i Holmsjö
2014 – Christian "Chippen" Wilhelmsson, fotboll
2013 – Karlskrona hockeyklubb
2012 – Tobias Karlsson, handboll
2011 – Tobias Karlsson, handboll
2010 – Mjällby AIF, fotboll

Hittade du informationen du sökte?