#18 A.I.R. BLEKINGE – SERHED WALEDKHANI

Serhed Waledkhani

ETT BORD TÄCKT MED ETT TUNT LAGER SAND…

och en kamera på stativ, med objektivet riktat rakt ner mot bordsytan – det, och en samling penslar, är de redskap som dominerar Serhed Waledkhanis arbetsplats i gästateljén i Ronneby. Det är en animerad film som omsorgsfullt penslas fram här i sanden, med stop-motionteknik.

Waledkhani hämtar ofta teman och motiv ur sin egen historia, eller från berättelser om personer med erfarenheter som liknar hans egna. Han föddes i ett flyktingläger i Irak, och kom som sjuåring till Norge, där han nu är verksam. Han arbetar för det mesta med rörlig bild av olika slag, och gärna i kombination med andra material eller installationer, exempelvis i form av intrikata rum av trådar knutna inuti andra rum. Susanne Skog har träffat Serhed Waledkhani som här porträtteras både i en längre intervju på norska, och i en presentation och sammanfattning av intervjun på svenska.

Serhed Waledkhani är en av fem konstnärer som deltog i A.I.R. Blekinge Baltic One – ett konstnärsresidens som arrangerades under hösten 2017 av Konst i Blekinge.

: : :

Avsnittsinformation

Produktion: Susanne Skog
Foto: Susanne Skog
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 24 min 24 sek

: : :

Lyssna på Konst i Blekinge-podden finns där poddar finns, sök på Konst i Blekinge-podden, eller klicka på länken nedan...

#18 A.I.R. Blekinge - Serhed WaledkhanI Länk till annan webbplats.