#2 50 MILJONER STEG I BLEKINGE

Sepa Sama

Om man skulle gå runt hela jorden så skulle det behövas ungefär 50 miljoner steg.

När arkitekten och fotografen Sepa Sama bosatte sig i Blekinge för ett par år sedan bestämde han sig för att göra just det, fast i Blekinge: en skalförskjutning, eller kanske översättning av hela världen till Blekinge.

Sepa Sama kom närmast från Los Angeles och San Fransisco, där han bott i många år efter uppväxten i Teheran. Det var också i USA han fick sin utbildning, men vandrandet började han med redan i Iran. Det har ända sedan dess varit ett viktigt inslag i hans praktik, och i hans liv. Möjligheterna att vandra fritt säger mycket om en plats, liksom frånvaron av sådana möjligheter.

Under 2016 visades "Make a Change" på Kulturcentrum Ronneby konsthall, en utställning där ett tiotal konstnärer från olika länder medverkar med verk som kretsar kring migration, flykt och människors frivilliga och ofrivilliga rörelser över världen. I samband med denna ledde Sepa Sama projektete Crossroads där studenter och forskare från Blekinge Tekniska Högskola mötte studenter från SFI (Svenska För Invandrare) i en serie workshops med gemensamma vandringar som en av utgångspunkterna.
Under våren 2017 visas Make a Change på Norrtälje konsthall, dit även Crossroads-projektet har följt med. Susanne Skog åkte till Norrtälje för att gå på tur med Sepa Sama.

: : :

Avsnittsinformation

Produktion: Susanne Skog
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 18 min 50 sek

: : :

Lyssna på Konst i Blekinge-podden finns där poddar finns, sök på Konst i Blekinge-podden, eller klicka på länken nedan...

#2 50 miljoner steg i Blekinge Länk till annan webbplats.

Sepa Sama