#69 GESTALTAD LIVSMILJÖ

Workshop

Stads- och landsbygdsutveckling genom konstnärliga processer

I slutet av maj kunde studenter på Blekinge Tekniska Högskola (BTH) se en stor, märklig skapelse av bambu och tejp växa fram på campus. Tejpade gjorde ett tiotal personer som alla varit involverade i en kurs med ett mycket långt namn: Stads- och landsbygdsutveckling genom konstnärliga processer.

Bygget, eller workshopen, utgjorde ett av kursens slutmoment. Våren 2023 arrangerades den för andra gången av BTH, Statens konstråd och Region Blekinge med syfte att åstadkomma tillfälle till kunskapsutbyte om hur konstnärliga perspektiv och arbetsprocesser kan integreras i stads- och landsbygdsutveckling. Deltagarna kom från olika fält som i sin yrkesvardag ställs inför frågor om hur livsmiljöer kan skapas där konsten ges en roll i medborgarnas tillvaro.

Medverkande:
I avsnittet intervjuas Annika Enqvist från Statens konstråd, Torun Ekstrand, Konst i Blekinge/Region Blekinge, Ebba Högström, Institutionen för Fysisk Planering, BTH och Ruben Wätte, konstnär och initiativtagare till det ståtliga bambubygget. Producent: Susanne Skog.

Avsnittsinformation

Produktion: Susanne Skog
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 28 min 24 sek

Lyssna på Konst i Blekinge-podden finns där poddar finns, sök på Konst i Blekinge-podden, eller klicka på länken nedan...

#69 Gestaltad Livsmiljö Länk till annan webbplats.

Workshop

Foto: Susanne Skog

workshop

Foto: Susanne Skog