Tidigare kulturstipendiater

Region Blekinge delar årligen ut stipendier till sökande inom samtliga kulturområden såväl som journalistik och humanitär verksamhet.

Kulturstipendater 2021

Dea Svensson, född 1980 i Eringsboda, bosatt i Limhamn, bildkonstnär
Lisa Lidehäll, född 1986 i Karlshamn, bosatt i Söråker, musiker
Viktor Flarkell, född 1992 i Karlshamn, bosatt i Limhamn, scenkonstnär
Emelie Farkas, född 1991 i Olofström, bosatt i Torsåker, keramik/måleri
Christer Fernlund, född 1992, bosatt i Karlshamn, journalist
Robin Nilsson, född 1993, bosatt i Hjälmsa, musiker
Caroline Blomqvist, född 1976, bosatt i Karlshamn, författare
Jonas Wallin, född 1995, bosatt i Rödeby, träslöjdare

Kulturstipendiater 2020

Jumana Hamdani

är född 1978, arkitekt och lärare på BTH, bosatt i Karlshamn. Hon tilldelas stipendium för att tillsammans med Sepa Sama genomföra ”Walking Blekinge Fat Zine”.

Manda Månsson

är född 1997, musiker och bosatt utanför Kallinge. Hon tilldelas stipendium för att slutföra sitt debutalbum.

My Prim

är född 1993, dansare och bosatt i Karlskrona. Hon tilldelas stipendium för att slutföra sitt dansprojekt ”Chair” som hon utvecklade på ett dansresidens inom Region Örebro.

Theo Rosengren

är född 1988, konsthantverkare från Karlshamn, bosatt i Göteborg. Han tilldelas stipendium för att gå kurs i knuttimring och stockrullning i Hälsingland inför sitt examensprojekt på HDK Valand Steneby.

Kulturstipendiater 2019

Carolina Billvik

Carolina Billvik har efter studierna på Kungliga konsthögskolan arbetat med fotobaserad bildkonst. Hon har anknytning till Karlshamn. Stipendiet ska användas till att fortsätta nuvarande projekt inom experi-mentellt analogt fotografi.

Simon Norlin

Simon Norlin arbetar som dokumentärfilmare och är bosatt i Karlskrona. Stipendiet ska användas till att färdigställa dokumentärfilmen Maddog & Antonia som lyfter fram frågeställningar kring fördomar, främlings­fientlighet och jakt.

Ebba Eriksson

Ebba Eriksson studerar på Beckmans Designhögskola i Stockholm och har anknytning till Ronneby. Stipendiet ska användas till att finansiera examensarbetet med en kollektion med 5 till 10 ”looks”.

Ludwig Hjortenhammar

Ludwig Hjortenhammar studerar valthorn på Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och har anknytning till Ronneby. Stipendiet ska användas till att ta privatlektioner i dirigering och komposition som han nu tar privatlektioner i.

Kulturstipendiater 2018

Gurli Kruber

Gurli Kruber studerar andra året på Konstfacks kandidatprogram Textil och har anknytning till Olofström. Stipendiet söks för att bekosta material under utbildningen.

Michaela Ivarsdotter

Michaela Ivarsdotter är metallkonstnär och kopparslagarmästare med anknytning till Karlskrona. Stipendiet söks för att sammanställa text och bildmaterial till att publicera en bok.

Hildur Höglind

Hildur Höglind är musiker och låtskrivare med anknytning till Johannishus. Stipendiet söks för att delta i en låtskrivarkurs i Austin, Texas ”The House Of Songs”.

Johannes Othén

Johannes Othén är filmskapare med anknytning till Karlskrona. Johannes har gått ettåringa programmet ”Classical Animation Program” på Vancouver Film School. Stipendiet söks för att produktion av filmen Cieco.

Julia Svanberg

är författare med anknytning till Karlshamn. Stipendiet söks för att utveckla det litterära arbetet och få skrivro till att slutföra ny roman.

Kulturstipendiater 2017

Anna Wintzell, keramiker och arbetar gärna med raku, en gammal japansk metod för att få fram skiftningar i glasyr.
Halewijn Bulckaen, konstnär och egenföretagare inom smyckeshantverk.
Hanna Franzén, fotograf och studerar på Nordens Fotoskola.
Kim Demåne, utbildad inom digitala medier på Hyper Island i Karlskrona.

Hjälpte informationen på sidan dig?