Skrivsommar – feriearbete för dig med författardrömmar!

Sedan 2019 har gymnasieungdomar i Blekinge kunna söka feriearbetet Skrivsommar. Efter varje sommar har en antologi tryckts med deltagarnas texter. Har du författardrömmar? Sök!

Skrivsommar började i Olofström 2019 och har sedan spridit sig till flera platser i Småland och ända upp till Värmland. Inspiratörer på Skrivsommar är författare med koppling till Blekinge, men även dramapedagog, lokal förläggare och andra professionella i branschen medverkar. Nytt för 2023 var att en spelkonsulent kom och berättade om att skriva content till dataspel.

Arbetet ska mynna ut i exempelvis en blogg, artiklar, en tidning, ett framförande, en bok – eller något annat litterärt som vi kommer överens om. Du som deltagare har stora möjligheter att påverka slutprodukten.

Växtverket i Olofström är den huvudsakliga arbetsplatsen. Här finns skrivplatser för alla, utspridda med gott om plats, samt ett lunchrum med möjlighet att förvara och värma mat. Vi besöker författarmuseet i Jämshög och får besök av verksamma författare och journalister.

När?

17 juni – 12 juli; vecka 25 – 28

Var?

Huvudsakligen Växtverket i Olofström

Hur?

Busskort ingår

Vem?

Du kan söka jobben det året du fyller 17 tills det året du fyller 19.

Ansökan

Ansök på regionblekinge.se Öppnas i nytt fönster.. Här finns även mer information.
Sista ansökningsdag är den 24 mars 2024. Skrivsommar ger samma lön och har samma ramar kring arbetstid och säkerhet, som andra feriearbeten i Region Blekinge.

För mer information

Hör av dig till Leila Rudelius, verksamhetsutvecklare inom litteratur, leila.rudelius@regionblekinge.se, om du behöver låna dator eller har andra frågor.

Hittade du informationen du sökte?