Feriejobb för 17-19-åringar

Under sommaren kan du som går på gymnasiet få chansen att prova på hur det är att jobba inom Region Blekinge. Vi kallar det feriejobb och du får då jobba inom någon av våra verksamheter under fyra veckor.

Som feriejobbare ersätter du inte ordinarie personal utan du är här för att få en inblick i hur det är att jobba inom Region Blekinge. Syftet är att du ska få arbetslivserfarenhet och kanske inspireras till att läsa vidare till något yrke som finns inom Region Blekinge.

Många platser finns på vårdavdelningar men vi kan även erbjuda jobb inom exempelvis städ, administration, restaurang, trädgårdsarbete, psykiatri och tandvård. Du kan också jobba inom Skrivsommar eller Sommardans. Mer information om olika typer av feriejobb

Vi har också ett samarbete med olika föreningar i länet.

Vilka regler finns?

• Du kan söka jobben det året du fyller 17 tills det året du fyller 19.
  • Du måste kunna arbeta under hela perioden. Du jobbar åtta timmar per dag, måndag till fredag och arbetstiderna kan variera mellan klockan 6.00 och 19.00. Jobbar du första perioden är du ledig midsommarafton. Arbetar du i en förening kan helgarbete förekomma.
  • För att kunna arbeta hos oss måste du kunna följa regionens hygienregler, bland annat måste du kunna bära kortärmad arbetsklädsel.
  • För att kunna bli erbjuden feriejobb inom vissa av våra vårdverksamheter behöver du vara vaccinerad mot covid-19.
  • På vissa platser måste man enligt arbetsmiljölagen vara minst 18 år, detta är inom infektion, akutsjukvård, intensivvård, laboratrium och dialys.
  • Du måste vara folkbokförd i Blekinge.
  • Du får söka igen även om du haft feriejobb tidigare.

Så här söker du

Ansökningstiden pågår till den 24 mars 2024. Tänk på att använda en privat mejladress istället för en skolmejl vid ansökan. Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Ansök om feriejobb hos oss Länk till annan webbplats.

Två perioder

Period 1: vecka 25, 26, 27 och 28
Period 2: vecka 29, 30, 31 och 32

Lön

• 17-åringar tjänar 66:96 kronor per timme (75 kronor inklusive semesterersättning)
  • 18-åringar tjänar 75:00 kronor per timme (84 kronor inklusive semesterersättning)
  • 19-åringar tjänar 97:32 kronor per timme (109 kronor inklusive semesterersättning)

Arbetar du inom regionens verksamhet betalas lönen ut från regionen. Arbetar du i en förening betalar föreningen ut din lön.

Hittade du informationen du sökte?