Närbild på ett tangentbord med fingrar som skriver

Vad händer när du skickat in din ansökan?

Så roligt att du har valt att söka jobb hos oss! Kanske blir det också du som slutligen blir erbjuden jobbet. Men vad händer på vägen dit?

Bekräftelse

När du sökt ett ledigt jobb i Region Blekinge får du en bekräftelse via mejl om att vi tagit emot din ansökan.

För sent inkommen ansökan

Om du skickar in din ansökan efter sista ansökningsdag är du i normalfallet inte en del av urvalet. I undantagsfall kan ansvarig chef tillsammans med HR-funktionen bedöma om din ansökan ska godtas eller inte.

Om du vill ta tillbaka din ansökan

Du tar själv tillbaka din ansökan i vårt rekryteringsverktyg Varbi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där du skickade in din ansökan. Du kan också meddela en av kontaktpersonerna i annonsen.

Vem får komma på intervju

Vi utgår från kravprofilen i annonsen när vi gör urvalet och kallar till intervju. I de flesta fall genomförs intervjuer med ett mindre antal sökanden. I vissa rekryteringar kan det bli aktuellt att få komma på flera intervjuer. Vid urvalet bedöms dina formella kvalifikationer, som utbildning och erfarenhet, dina övriga meriter och din personliga lämplighet för jobbet.

Referenser

Har du varit på intervju och matchar kraven för jobbet är nästa steg att vi ringer dina referenter för att få kompletterande uppgifter om dig.

Besked om att jobbet är tillsatt

Har du varit på intervju meddelas du i första hand personligen. Sökanden som inte varit på intervju meddelas via mejl när rekryteringen är avslutad.

Hittade du informationen du sökte?