Bild av två händer som antecknar. Man ser bara händer, penna, papper, dator, en kopp kaffe, gräset på marken och ordet "Inspo".

Litteratur i Blekinge

Litteraturen som konstform ska stärkas och utvecklas i Blekinge. De litterära mötesplatserna ska fortsatt utvecklas för att främja berättande och skrivande samt skapa förutsättningar för författare. Genom ett regionalt uppdrag inom litteraturutveckling och samverkan med Olofströms kommun ska litteraturen
som konstform ges möjlighet till utveckling i Blekinge.

Litteratur i Blekinge vill förmedla skrivarglädje till alla! Uppdraget är att stärka litteraturen i Blekinge med utgångspunkt från befintliga och framtida textskapare i länet. Litteratur i Blekinge vill göra länet ännu mer attraktivt för författare att stanna kvar i, eller flytta till.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg som också är en del av Region Blekinge, arbetar däremot i högre grad utifrån läsarperspektivet – det vill säga, för att ge läsare/textkonsumenter så många fantastiska läsupplevelser som möjligt i Blekinge.

Litteratur i Blekinge har sitt resurscentrum, sin nod, i Olofström. I Olofström vilar arvet efter Harry Martinson och Sven Edvin Salje på ett lågmält inspirerande sätt. Runt omkring finns platser, aktiviteter och flera litterära sällskap i trakten.

Hittade du informationen du sökte?