Nominerade till Näringslivsgalan Guldeken

Region Blekinge delar ut Blekinges turismpris under näringslivsgalan Guldeken. Priset delas ut till en person eller företag inom turismnäringen i Blekinge som uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.

Syftet med priset är stimulera fortsatt nytänkande och hållbarhet inom turismnäringen för att främja den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt i Blekinge.

Nominerade till Blekinges Turismpris 2023

På bild: Marcus Fredriksson, Malin Eriksson, Peter Svensson, Anna Claesson och Robin Åkerman.

De nominerade för Blekinges turismpris 2023 är

Affärsverken
Vem kan segla för utan vind? Och vem kan bo på en ö utan båt? Affärsverken innehar en bred palett av samhällsservice och nomineras nu för sitt arbete som operatör för skärgårdstrafik. År från år utökas flottan med flera båtar vilket skapar förutsättningar för fler avgångar och fler företagsevenemang. Med ett aktivt hållbarhetsengagemang investeras nu även i eldriven båttrafik.

Destination Tärnö erbjuder boende, mat och upplevelser på en av Blekinges mest attraktiva skärgårdsöar. Detta på ett estetiskt tilltalande och innovativt sätt med alltifrån Glamping till mer traditionella alternativ. Hållbarhet är en självklarhet och genomsyrar hela verksamheten. Detta lägger ribban högt även för gästen och dennes förväntade avtryck eller rättare sagt osynliga fotspår under sitt besök. Ett tilltalande resmål för såväl svenska som utländska besökare - nu och i framtiden.

Paraply produktion är ett av Sveriges ledande producentföretag som visat framfötterna i flera olika sammanhang. De står bland annat bakom utvecklingen av mötesplatsen The Pot och konceptet KNA Live. Styrkan sitter i den positiva drivkraften av människor som möter människor och broar som för oss samman. Paraply produktion har en exceptionell förmåga till omställning och utveckling med proaktiv design av upplevelser och innovativa lösningar som poppar-up i Blekinge.

Kriterier för Blekinges turismpris

  • Den nominerade ska vara verksam inom turismnäringen i Blekinge.
  • Den nominerade ska ha uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.
  • Den nominerades verksamhet ska bidra till en bättre livsmiljö och hållbar tillväxt i Blekinge.
  • Den nominerade ska bidra till att stärka Blekinges varumärke utanför regionen.

Jury 2023

  • Tobias Delfin, avdelningschef på regional tillväxt – ordförande
  • Ninni Norberg Pfeifer, Pensionat Järnavik
  • Lotta Johansson, Visit Blekinge
  • Maria Sällström, Brokamåla gård
  • Thomas Berg, Dragsö Camping
  • Henrik Svensson, Ronneby Brunn

Fakta om Guldeken

Guldeken är en näringslivsgala som delar ut pris till goda prestationer inom näringslivet i Blekinge. Region Blekinge är samarbetspartner. Förutom Blekinges turismpris delas det ut pris inom kategorierna Hållbara Blekinge, Årets unga entreprenör, Made in Blekinge, Årets tillväxtpris, Bästa Blekingeföretag och Årets Blekingeambassadör.

Guldeken 2023 kommer att hållas i Karlskrona den 6 oktober.

Tidigare vinnare av Blekinge turismpris

2022 – Sweden Rock Festival
Tänker framåt och jobbar målmedvetet med hållbarhet i alla aspekter – från föreningsbidrag till sopsortering. Samtidigt vill man bevisa att kombinationen tryggt, bekvämt och ösigt fungerar. Och när det skrivs 3 000 artiklar och genererar 200 miljoner kronor för näringslivet skapar det förstås mervärde. Det växer som bekant ingen mossa på en ”rolling stone”. Guldeken för Blekinges turismpris går till: Sweden Rock Festival!

2021 – Pensionat Järnavik
När pandemins motgångar radar upp sig och ovissheten ständigt förlängs, behövs ”fighting spirit”, samarbetsförmåga och kreativitet. Genom att erbjuda fler härligheter till en bredare kundkrets och renodla det unika, rofyllda och omsorgsfulla, har vinnaren vänt den negativa trenden med den inre drivkraften: ”Jag vägrar gå i konkurs”.

2020 – Mörrums Kronolaxfiske
Vid en av Blekinges många trollbindande platser har man stärkt sin position som ett av Sveriges mest attraktiva upplevelse- och besöksmål. Ett bevis på att en bättre livsmiljö för specifika arter bidrar till en hållbar tillväxt och stärker Blekinges varumärke i och utanför regionen.

2019 – Susanne Demåne
Med respekt för hästarna, naturen och platsen delar pristagaren med sig av något som berör. Här möts du av kvinnor i trä, uttryck i emalj och lera, hästar som gör saker du inte trodde var möjligt. En plats, en människa, ett turistmål.

Hjälpte informationen på sidan dig?