Parkering på sjukhusområdena

När du besöker sjukhusområdet i Karlshamn eller Karlskrona finns det en del information kring parkering och parkeringsavgifter som kan vara bra att känna till i förväg.

Kartor som visar parkeringar

Här finns kartor över respektive sjukhusområde, där parkeringarna är märkta med parkeringssymboler.

Apparna Easypark, Epark och Parkster

Du kan betala parkeringsavgift på sjukhusområdena via parkeringsautomat eller någon av apparna Easypark Länk till annan webbplats., Epark Länk till annan webbplats. eller Parkster Länk till annan webbplats.. Du laddar ner apparna från Google play eller App store, beroende på vad du har för telefon.

Behöver du hjälp med appen Easypark kan du ringa kundtjänsten på telefonnummer 0770 - 11 22 00 eller mejla till support@easypark.se.

Behöver du hjälp med appen Epark kan du ringa kundtjänsten på telefonnummer 010-101 31 10 eller mejla till support@epark.se.

Behöver du hjälp med appen Parkster kan du ringa kundtjänsten på telefonnummer 0775 - 33 30 30 eller mejla till kundtjanst@parkster.se.

Du som arbetar i Region Blekinge ska använda appen Parkster för att kunna parkera på personalparkering.

Parkeringsavgift

Parkeringen kostar 13 kronor per timme 08.00-18.00 alla dagar i veckan. Det är också möjligt att köpa veckobiljett. Du kan betala med mynt eller betalkort (Mastercard eller Visa) i parkeringsautomater. Du kan även betala med någon av apparna Easypark, Epark eller Parkster.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade parkerar gratis på Region Blekinges besöksparkeringar, och du får även parkera upp till tre timmar på våra korttidsparkeringar.

Om parkeringsautomaten inte fungerar

Om det är något fel på parkeringsautomaten kan du ringa kundtjänst på telefonnummer 0455-73 67 00.

Parkering för rörelsehindrade

Det finns ett antal parkeringsplatser för rörelsehindrade på våra sjukhusområden. Placeringen av dessa är väl markerad på kartorna över sjukhusområdena. Kom ihåg att ha ett giltigt parkeringstillstånd i original placerat på insidan av fordonets vindruta väl synligt utifrån, med fotosidan neråt. Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade parkerar gratis på Region Blekinges besöksparkeringar, och du får även parkera upp till tre timmar på våra korttidsparkeringar.

Laddstolpar för elbilar

Det finns laddstolpar för elbilar på båda sjukhusområdena. I Karlshamn finns de på den stora besöksparkeringen vid huvudentrén och det är Karlshamns energi som ansvarar för dem. I Karlskrona finns laddstolparna på besöksparkeringen vid Lasarettsvägen. I Karlskrona är det Affärsverken som ansvarar för laddstolparna. Vid laddning av elbil betalar man endast i appen för laddning.

Parkering för personal

Det finns särskilda parkeringar för personal på sjukhusområdena. Du måste ha parkeringstillstånd för att parkera på dessa. Parkeringen kostar två kronor per timme, alla dagar klockan 08.00-18.00. Avgiften betalar du via parkeringsautomat eller appen Parkster. Det är också möjligt att ha månadskort.

I Karlskrona finns det en personalparkering, Klinteberga, som finns strax norr om sjukhusområdet som är gratis.

Hittade du informationen du sökte?