En hand håller fötterna på en nyfödd

Webbisar läggs ner vid årsskiftet

Tjänsten som visar nyfödda barn på landstingets webbplats, även kallad Webbisar, kommer att stängas ner vid årsskiftet.

Tjänsten har varit ett populärt inslag på landstingets webbplats, men i samband med att landstinget vid årsskiftet blir Region Blekinge kommer den att upphöra.

Anledningarna är flera, enligt kommunikationsdirektör Madeleine Flood:
– Tjänsten har många år på nacken och sedan den startades har människors beteende på nätet förändrats. Inte minst använder sig människor av sociala medier på ett helt annat sätt idag, som inte var fallet när vi startade tjänsten.

Den teknik som tjänsten är byggd i har också passerat bäst-före datum. Och i samband med att Region Blekinge kommer att uppgradera sin tekniska miljö och även få en ny webb-plats strax efter årsskiftet kommer lösningen sluta att fungera. Att anpassa den och bygga om den skulle bli allt för kostsamt, ställt mot andra satsningar som Region Blekinge behöver göra de närmaste åren.

– Det är lite tråkigt, avslutar Madeleine Flood. Det har varit ett roligt inslag i vår verksamhet. Men vi måste precis som alla andra prioritera vad vi lägger våra pengar på. Och den här gången har vi valt att prioritera bort den kostnad det skulle innebära att fortsätta med tjänsten.

Hittade du informationen du sökte?