Lex Maria

• 2020-07-28

Lex Maria om kortisonbehandling

Region Blekinge lex Maria-anmäler att man inte upptäckte mild diabetes hos en cancerpatient som sökte vård för smärta. Patienten, som ordinerades kortison, blev livshotande sjuk och avled.
  • 2020-07-17

Lex Maria om förlossning med tragisk utgång

Region Blekinge lex Maria-anmäler handläggningen av en förlossning med tragisk utgång. Barnet överlevde inte de komplikationer som tillstötte.
  • 2020-07-17

Lex Maria om missad blodbrist

Region Blekinge anmäler en händelse då en patients låga blodvärde ledde till allvarlig påverkan på dennes hjärta.
  • 2020-07-10

Lex Maria om trasig venkateter

Region Blekinge anmäler en händelse då en bit av en venkateter lossnat och blivit kvar i patientens blodkärl.
  • 2020-07-03

Lex Maria om missad försämring av hjärtbesvär

Region Blekinge anmäler handläggning av patient med hjärtbesvär till Inspektionen för vård och omsorg. Patienten väntade tidigare i våras på återbesök på sjukhuset och kontrollerades med nytt EKG infö...