Blekinge första regionen som är Krav-certifierad på nivå två

Köken och restaurangerna på Blekingesjukhuset serverar nu mat lagad på drygt 50 procent Krav-godkända livsmedel, och har därför blivit Krav-certifierade på nivå två. Därmed är Region Blekinge den första regionen i landet som har blivit certifierad på den här nivån.

– Det känns jätteroligt att vi har blivit Krav-certifierade på nivå två. Region Blekinge har ett stort ansvar eftersom vi serverar stora mängder mat till patienter, besökare och personal. Det är viktigt för oss att den mat vi serverar kommer från råvaror som är hållbart producerade och av god kvalitet, säger Catrin Karlsson, måltidsutvecklare och tillförordnad avdelningschef för kök och restaurang i Karlshamn.

Krav-certifieringen på nivå två innebär att köken och restaurangerna uppfyller Kravs regler och har minst 50 procent Krav-godkända livsmedel. Att nå Krav-certifiering på nivå två är ett av Region Blekinges miljö- och hållbarhetsmål och en del av kökens och restaurangernas kvalitets- och förbättringsarbete. Köken och restaurangerna har länge varit certifierade på nivå ett och har de senaste åren arbetat strategiskt för att nå upp till nivå två. Bland annat har verksamheten tillsammans med upphandlare sett över alla livsmedelsavtal och tydliggjort miljö- och hållbarhetskrav gentemot leverantörer.

Verksamheten arbetar aktivt med att följa upp andelen Krav-godkända livsmedel och andra kvalitets- och hållbarhetsaspekter för att säkra Krav-certifieringen.
– Vi arbetar hela tiden för att förbättra vår verksamhet sett till helheten. Det är ett arbete som alla i köken och restaurangerna bidrar till, säger Catrin Karlsson.

Information om Krav-certifiering finns på www.krav.se Länk till annan webbplats.

Fyra personer som står bredvid varandra i en restaurang. De har kock- eller serveringskläder på sig.

På bilden syns Camilla Olsson, Florina Kristensson, Monica Pettersson och Midina Blbulyan, som alla arbetar i kök och restaurang på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Foto: Region Blekinge.

Hittade du informationen du sökte?