Region Blekinges logotyp med bild på Blekinges skärgård i dimma

All personal i Region Blekinge krigsplaceras

Regionstyrelsen beslutade vid gårdagens sammanträde, den 12 februari, att all personal i Region Blekinge ska krigsplaceras. Detta för att säkerställa att organisationen kan utföra sina arbetsuppgifter vid höjd beredskap eller krig.

Region Blekinge har en viktig roll som en del av totalsvaret. Vid höjd beredskap eller krig är organisationens uppgift att värna civilbefolkningen, säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna och bidra till Försvarsmaktens förmåga.

Anställda som är tillgängliga för krigsplacering kommer att få individuella skriftliga besked. Krigsplaceringen är obligatorisk och kan inte överklagas.

Region Blekinge vill bygga materialdepå

Region Blekinge vill bygga en fastighet för organisationens materialdepå, det vill säga det centrala lager som behövs för olika former av förbrukningsmaterial, främst inom hälso- och sjukvården. Regionstyrelsen gav regionservice i uppdrag att återkomma med förslag om det nya bygget. Bakgrunden är att den nuvarande materialdepån är trångbodd. Tidigare har Region Blekinge utan framgång försökt att hitta lämplig lokal att hyra.

Friskvårdsbidraget till de anställda höjs

Alla anställda i Region Blekinge får en rejäl höjning av friskvådsbidraget, nämligen från 1 000 till 2 000 kronor per år. Regionstyrelsen fastställde höjningen, som ingår i budgetsatsningarna för i år. Friskvårdsbidraget kan användas till kostnader för motion och friskvård, enligt Skatteverkets regler.  

Beslut om närakutmottagning

Regionstyrelsen behandlade iäven ärendet om en närakutmottagning i Karlshamn. Slutgiltigt beslut i ärendet fattas av regionfullmäktige.

Beslutsunderlag

Här kan du läsa protokoll och beslutsunderlag från samtliga politiska sammanträden i Region Blekinge. Länk till annan webbplats.

Hittade du informationen du sökte?