Mona Glans blir ny trafikdirektör i Region Blekinge

Mona Glans, flygplatsdirektör för Bromma Stockholm Airport, blir Region Blekinges nya trafikdirektör. Därmed blir hon chef för Blekingetrafiken och får uppdraget att leda utvecklingen av länets kollektivtrafik.

- Väl fungerande kollektivtrafik har en avgörande betydelse för Blekinges attraktivitet. Jag är mycket glad över att Mona Glans har tackat ja till uppdraget, säger regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M)

Mona Glans, 54 år, har haft olika chefspositioner inom resebranschen och flygbranschen under de senaste 25 åren. Mona har varit på Swedavia de senaste 11 åren, bland annat som flygstationschef på Ronneby Airport mellan åren 2009 och 2017 och de senaste tre åren som flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport. Där har hon bland annat haft uppdraget att modernisera flygplatsen.

Som ny trafikdirektör får Mona Glans uppdraget att leda Blekingetrafiken, en verksamhet som har en årlig omsättning på 550 miljoner kronor och som omfattar all kollektivtrafik i länet: busstrafik, tågtrafik, skärgårdstrafik och serviceresor.

- Kollektivtrafiken har en stor och viktig roll i människors vardag och att få vara med och utveckla den tillsammans med andra, ser jag som en spännande utmaning.

Värdefull erfarenhet

Regiondirektör Peter Lilja har varit ansvarig för rekryteringen av Mona Glans. Han ser nu fram emot att få samarbete med henne, tillsammans med övriga medlemmar i Region Blekinges ledningsgrupp.

- Mona har även andra erfarenheter som är värdefulla för oss, bland annat som tidigare styrelseordförande i Visit Blekinge. Hon är mycket välkommen tillbaka till Blekinge.

Ser fram emot att återvända till Blekinge

Tjänsten som trafikdirektör har varit vakant sedan den förre trafikdirektören Sören Bergerland gick i pension. Exakt när Mona Glans tillträder är ännu inte klart, men hon ser nu fram emot att återvända till Blekinge och huset i Ronneby som hon och hennes man har kvar.

- Det kanske är först när man har lämnat Blekinge som man inser vilken fantastisk plats det är, säger hon.

Länk till högupplösta bilder på Mona Glans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hittade du informationen du sökte?