Region Blekinges logotyp med bild på en tjej som gör ett hopp vid havet

Baseball och glaskonst prisas

Region Blekinge delar varje år ut ett kulturpris och ett idrottspris till en person eller förening som har utfört en värdefull gärning inom kulturområdet och idrottsområdet.

​Region Blekinges kulturpristagare 2020 –
Malin Mena glaskonstnär

Malin Mena från Karlskrona har målmedvetet utvecklat sin konstnärlighet inom glasblåsning och keramik och skapat ett attraktivt besöksmål i Glastornet i Nättraby. Hon har arbetat som glasblåsare både utomlands och på Orrefors glasbruk innan hon byggde upp sin egna studioglashytta i Glastornet. Parallellt med det arbetar hon som bild- och glasblåsarpedagog på Kulturskolan Karlskrona och som formgivare, nu senast på Örsjö belysning. En värdig pristagare med både konstnärlig höjd och kämpaglöd.

Region Blekinges idrottspristagare 2020 –
Sölvesborg Firehawks

Firehawks bildades 1988 i Sölvesborg och har sedan 2014 återkommande spelat i Elitserien i baseball. Under åren har man även byggt upp en ungdomsverksamhet som hjälper till att bygga lagets styrka och kontinuitet. Deras idoga kämpande och skicklighet har resulterat i att de blivit svenska mästare 2017, 2019 och 2020, spelade final i Europacupen redan 2016 och är nu åter klara för Europacupen 2021. En värdig pristagare med enastående resultat på både junior- och seniornivå.

Fakta:

Region Blekinge delar varje år ut kulturpris till en person eller verksam förening som har utfört en värdefull gärning inom konst- och kulturområdet. Personen/ verksamheten ska vara verksam i Blekinge eller har anknytning hit. Prissumman är 40 000 kronor. Nio personer/verksamheter har nominerats 2020.

Region Blekinge delar varje år ut idrottspris till en person eller verksam förening som har utfört en värdefull gärning eller uppnått höga resultat inom idrottsområdet. Personen/verksamheten ska vara verksam i Blekinge eller har anknytning hit. Prissumman är på 25 000 kronor. Fem personer/verksamheter har nominerats 2020.

Man kan nominera en person som är bosatt i Blekinge län eller har anknytning hit. Man​ kan inte nominera dig själv. Det är kultur- och bildningsnämnden som beslutar vem som får priserna.

Hittade du informationen du sökte?