Nu har ambulanssjukvården flyttat in i sin nya station

Den nya, efterlängtade ambulansstationen i Torskors i Karlskrona är klar. Från och med i eftermiddag utgår ambulanssjukvården öst från sina nya moderna lokaler.

- Det känns väldigt bra att vi äntligen är på plats i vår nya station. Vi har längtat efter den här dagen, säger Camilla Andersson, avdelningschef för ambulanssjukvården öst.

Den gamla ambulansstationen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona var trångbodd och sliten. I slutet på september 2019 togs det första spadtaget till den nya ambulansstationen i Torskors. Nu, 16 månader senare och tidigare än beräknat, är ambulanssjukvården öst inflyttade. Lokalerna är fullt anpassade efter personalstyrkan och volymen av uppdrag, vilket ska förbättra arbetsmiljön och bidra till en mer effektiv verksamhet. Dessutom ger placeringen, med närheten till E22, bättre förutsättningar att nå verksamhetens mål om att snabbt vara på plats vid en utryckning.

- Med anledning av situationen med pandemin så kan vi tyvärr inte ha en officiell invigning. Vi ser stolt fram emot att framöver kunna visa vår verksamhet, och det är vår övertygelse att denna dag blir en milstolpe för både personal och verksamheten i sin helhet, säger Camilla Andersson.

Om ambulansstationen

Den nya ambulansstationen är i två våningsplan med en totalyta på 2 200 kvadratmeter. Stationen rymmer bland annat garage för tolv bilar, biltvätt och utrymmen för personalkök, omklädning och övernattning.

Ambulanspersonal vid ambulansstation.
Hittade du informationen du sökte?