Nu kan äldre boka vaccination på internet

Från torsdag kväll kan du som är 70 år eller äldre boka tid för vaccination på 1177.se. Den nya tjänsten ger ytterligare en möjlighet att öka vaccinationstakten i Blekinge.

Under torsdagskvällen öppnar bokningen för vaccination på 1177.se/blekinge. Bokningen öppnas enligt åldersintervall där Blekinges äldsta invånare får möjlighet att boka först. Just nu är det alltså personer födda 1951 och tidigare som kan boka tid för vaccination via internet.

- På det här sättet ger vi bättre valmöjligheter kring vaccination. Det betyder också att vi kan öka effektiviteten på våra vaccinationsställen som kan lägga mer tid på själva vaccinationerna. Vi kan helt enkelt öka takten, säger vaccinsamordnare Mats Berggren.

Själva bokningen är enkel. Du går in på 1177.se/blekinge och klickar dig fram till ”Boka tid för vaccination i Blekinge”.

Vaccinationen sker på vårdcentral och det är i första hand den vårdcentral du är listad på som gäller. Nya tider läggs ut löpande i takt med att det kommer mer vaccin.

- Så alla tillgängliga tider kan vara bokade, men vi ber alla att ha tålamod och rekommenderar att testa igen så snart som möjligt för att se om det finns nya tider. Alla som vill kommer att få vaccin även om du kan få vänta lite längre, säger Mats Berggren.

De som behöver hjälp med att boka tid kan ringa sin vårdcentral. Vaccinationen omfattar två doser, men du bokar bara tid för dos ett. Tid för dos två bokas när du är på vårdcentralen för att få din första dos.

Hittade du informationen du sökte?