En närbild på en glad flicka  på en gräsmatta.

Att nå varenda unge ­- nationell konferens om språk hos de yngsta

På torsdag arrangerar Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg den digitala nationella konferensen ”Att nå varenda unge”. Målet är att främja språkutvecklingen hos de allra yngsta barnen.

Under tre år har bibliotek, barnhälsovård och logopeder i Blekinge och Kronoberg samarbetat för att väcka läs- och språklusten hos de allra yngsta barnen i projektet Språkstegen. Nu blir projektet permanent och det uppmärksammas genom en digital heldagskonferens med fokus på hur samverkan mellan olika samhällsaktörer kan stärka de allra yngsta barnens språk och kommunikation.

-Språkstegen, vår gemensamma satsning som når alla barn och föräldrar, går efter tre år med statliga medel nu in i ordinarie verksamhet. Detta är vårt sätt att uppmärksamma och fira vad vi har åstadkommit. Vi vill också belysa vad som ligger framför oss, säger Kristina Hedberg, avdelningschef på Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg.

Konferensens innehåll rör tidiga insatser för barns språkutveckling och medverkar gör bland andra Kulturrådet, representanter för Språkstegen och olika forskare. Hittills har över 500 personer från olika sektorer i hela Sverige anmält sig.

-Det blir en dag fullmatad med kortare programpunkter, samtal och praktiska exempel. Konferensen är gratis och eftersom den är digital så finns det plats för alla, säger Sara Wijk, verksamhetsutvecklare för Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg.

Anmälan sker via hemsidan Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg. Där finns också mer information om programpunkter och tider. Även press och andra intresserade är välkomna att anmäla sig.

Hittade du informationen du sökte?