Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Den regionala coronastatistiken upphör

Från och med den 11 februari slutar Region Blekinge att leverera statistik över antalet nya fall av covid-19 i länet. Orsaken är att rutinerna för vem som kan testa sig förändras och siffrorna går då inte längre att jämföra.

Sedan i mars 2020 har Region Blekinge presenterat statistik över antalet nya bekräftade fall av covid-19, antalet inlagda med covid-19 och antalet dödsfall. I perioder har siffrorna redovisats på daglig basis, men de senaste månaderna har de uppdaterats två gånger i veckan.

Intresset för siffrorna är stort och sidan med statistik kopplad till covid-19 har varit den mest besökta på regionblekinge.se. Men från den 11 februari upphör alltså uppdateringarna om antalet nya fall. Orsaken är de förändrade rutinerna kring provtagning.

- Eftersom provtagningsindikationen förändrats radikalt kan vi inte längre jämföra med tidigare siffror gällande nya fall, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Region Blekinge kommer fortsatt att redovisa antalet inlagda patienter med covid-19 samt antalet dödsfall. De siffrorna publiceras två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar med start den 15 februari.

Hittade du informationen du sökte?