Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Tre unga entreprenörer får stipendium av Region Blekinge

I dag delade Region Blekinge ut stipendier till gymnasieleverna Julia Nilsson Rapping, Olivia Ohlsson och Ellen Åkerman, tre unga entreprenörer i Blekinge.

Stipendiet har ett värde av 15 000 kronor och ger möjlighet att delta vid Emax den 19 till 23 juni 2022 vid Chalmers i Göteborg, en av norra Europas främsta entreprenörskapsutbildningar för ungdomar.

Mottagarna av stipendiet har under året gjort en resa som unga entreprenörer, visat på ledarskap och vill utvecklas som entreprenörer och framtida ledare. En av dem är Julia Nilsson Rapping från Vägga Gymnasieskola i Karlshamn. De andra båda är Ellen Åkerman och Olivia Ohlsson från Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona. Alla tre driver företag inom Ung Företagsamhet (UF).

Ett av Region Blekinges uppdrag i den regionala utvecklingsstrategin, Växtplats Blekinge, är att bidra till ett expansivt näringsliv med god kompetensförsörjning. Att fler unga ser möjligheter att utvecklas i Blekinge är av stor vikt för regionens tillväxt.

- Vi är glada att vi kan bidra genom att ge unga entreprenörer möjlighet att delta på Emax. Det är ett event som ger ungdomarna ett värdefullt nätverk och goda möjligheter att utveckla sitt entreprenörskap. Det har de har nytta av oavsett framtida yrke som företagare eller anställda, säger Catharina Rosenquist, näringslivsstrateg i Region Blekinge.

Statistik från Ung Företagsamhet (UF) i Blekinge

År 2022 slås ett nytt rekord, då hela 623 elever i Blekinge och Bromölla driver UF-företag:

  • 267 tjejer och 356 killar driver UF-företag.
  • 351 av eleverna går högskoleförberedande program.
  • 272 av eleverna går på yrkesprogram.
Hittade du informationen du sökte?