Nyheter och pressmeddelande

Närbild på en hand som pekar med en penna på en ritning.

Satsning på Region Blekinges intensivvårdsavdelning

Region Blekinge satsar tio miljoner kronor på att modernisera och bygga om intensivvårdsavdelningen, IVA, i Karlskrona. Renoveringen gör att medarbetarna får en bättre arbetsmiljö med mer ändamålsenliga lokaler. Under torsdagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut i ärendet.

IVA:s nuvarande lokaler är planerade och utformade för den intensivvård som bedrevs på 1980-talet. Sedan dess har utvecklingen gått framåt med både fler maskiner och en ökad vårdintensitet. Därför behöver IVA på femte våningen på Blekingesjukhuset renoveras och byggas om.

-Det blir en totalrenovering av flera rum där hela inredningen byts ut och strukturen förändras. Detta kommer att leda till en säkrare och bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi ser väldigt mycket fram emot ombyggnationen, säger Ulrika Siesing, verksamhetschef för anestesikliniken där IVA ingår.

Tio miljoner kronor

De lokaler som ska renoveras är bland annat akutrummet, beredningsrummet och två isoleringsrum som ska göras om till kohortsal. Den sistnämnda är en sal där man kan isolera smittsamma patienter.

Hela ombyggnaden beräknas kosta totalt tio miljoner kronor. Under torsdagen godkände hälso- och sjukvårdsnämnden igångsättningsbeslutet.

-Det känns bra att vi kan sätta i gång med den här viktiga satsningen. IVA är en av våra viktiga funktioner som behöver anpassas, inte minst efter erfarenheterna under pandemin. Jag vet att medarbetarna har längtat efter detta, säger Anders Lund (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Hittade du informationen du sökte?