Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp och en närbild på en sjuksköterska med en droppställning

Kirurgavdelning får pris för sitt arbete med sjuksköterskestudenter

I år delas det för första gången ut pris till någon av de arbetsplatser som tar emot sjuksköterskestudenter för verksamhetsförlagd utbildning, så kallad VFU. Priset Årets VFU-arbetsplats går till kirurgavdelning 48 vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

”Studenterna på avdelning 48 har känt sig väl omhändertagna och snabbt blivit en del i gänget. Personalen beskrivs som en bra arbetsgrupp med trevliga och fantastiska sjuksköterskor och undersköterskor som brinner för att hjälpa människor.”

Så lyder en del av motiveringen som lett fram till att avdelning 48 får priset som Årets VFU-arbetsplats 2022. Vid kirurgavdelning 48 vårdar man patienter med sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, bukspottkörteln och gallan.

– Det känns fantastiskt roligt att få det här priset, som också är ett kvitto på att det vi gör är rätt. Medarbetarna är väldigt duktiga på att ta hand om våra viktiga studenter, säger Anette Sjösten, som var avdelningschef för avdelning 48 när nomineringarna kom in.

Studenterna har fått nominera till priset och deras enkätsvar ligger också till grund för vilken arbetsplats som blir Årets VFU-arbetsplats. Samtliga studenter som svarade på enkäten skulle kunna tänka sig att arbeta på avdelning 48 direkt efter avslutade studier. Alla skulle även rekommendera avdelningen som VFU-placering.

– Det är viktigt att vi som arbetsgivare skapar en relation med våra studenter. Vi ska vara måna om att se att det här är våra potentiella framtida medarbetare och att dela ut ett pris är ett led i att lyfta arbetet med våra sjuksköterskestudenter, säger Charlotte Sjölander, huvudhandledare med ett särskilt uppdrag att kvalitetssäkra handledningen av sjuksköterskestudenter under VFU-utbildningen.

Priset innebär att arbetsplatsen får 10 000 kronor för att ytterligare utveckla arbetet med studenter och firas med tårta.

Hittade du informationen du sökte?