Nyheter och pressmeddelande

Folktandvården fortsätter att samordna verksamheterna i Bräkne-Hoby och Ronneby

Folktandvården fortsätter samordna klinikerna i Bräkne-Hoby och Ronneby även under våren 2023. Det här innebär att Bräkne-Hobys patienter kommer att fortsätta kallas till folktandvården i Ronneby. Anledningen är bristen på tandläkare i länet.

Kliniken i Ronneby samarbetar även med närliggande kliniker i länet vilket innebär att patienter kan komma att kallas till närliggande kliniker.

– Precis som i övriga Sverige har även Blekinge en brist på tandläkare. Det här gör att det saknas personal på vissa av våra kliniker och däribland kliniken i Bräkne-Hoby. Samordningen under sommaren och hösten har fungerat väldigt bra. Att vi samlar styrkan till Ronneby gör att vi får en mindre sårbar verksamhet och vi får bättre möjlighet att vara tillgängliga för våra patienter, säger Cecilia Klyft Frih, verksamhetschef för allmäntandvården i Folktandvården Blekinge.

Beslut om långsiktig lösning innan sommaren

Samordningen av klinikerna i Ronneby och Bräkne-Hoby gäller under våren 2023. Beslutet om en mer långsiktig lösning för kliniken ska fattas före sommaren.

Hittade du informationen du sökte?