Nyheter och pressmeddelande

Mottagningstältet vid akutmottagningen tas bort

Nu försvinner mottagningstältet som funnits utanför akutmottagningen i Karlskrona och som sattes upp för att minska risken för spridning av covid-19. Orsaken är låga nivåer av infektioner i samhället.

- Det är skönt för både patienter och medarbetare, säger Martin Sevestedt, avdelningschef för akutmottagningen.

I nästan exakt tre år har patienter som besökt akutmottagningen i Karlskrona mötts av ett mottagningstält utanför ingången. Syftet med tältet var att minska risken för spridning av covid-19 genom att på ett säkert sätt separera patienter med symtom på sjukdomen från övriga patienter som besökte akutmottagningen. Patienter med symtom som kunde tyda på covid-19 fick vänta i tältet i stället för inne i väntrummet.

Nu plockas alltså tältet ner.

- Tack vare att vi har mycket lägre nivåer av infektioner i samhället behöver vi inte längre separera patientflödet. Det är skönt för både våra patienter och medarbetare, säger Martin Sevestedt, avdelningschef för akutmottagningen i Karlskrona.

Han vill särskilt tacka Frivilliga automobilkåren i Blekinge som bistått med tältet och hanteringen av det.

- Deras insats har betytt jättemycket för hälso- och sjukvården och för våra patienter. Att snabbt få fram rätt typ av hjälpmedel för att kunna minska risken för smittspridning var avgörande i det skedet, säger Martin Sevestedt.

Tältet togs ner torsdagen den 23 mars.

Hittade du informationen du sökte?