Nyheter och pressmeddelande

En skylt med texten vårdcentral, samt Region Blekinges logotyp.

73 10 14 - jourcentralernas nummer när patienter behöver vård på kvällar och helger

Från och med den 19 juni kan patienter kontakta jourcentralerna i Karlshamn och Karlskrona direkt via callback.

Vid behov av vård som inte kan vänta till vårdcentralerna öppnar igen kan patienter kontakta jourcentralerna i Karlshamn och Karlskrona på telefonnummer 73 10 14. Riktnummer 0454 för Karlshamn eller 0455 för Karlskrona behövs före telefonnumret.

När patienten ringer numret får de kontakt med en sjuksköterska som bedömer om patienter behöver få en besökstid till någon av jourcentralerna.

- Tidigare har vi hänvisat patienter att först ringa 1177 för att få en tid till jourcentralen, men patienter får ibland vänta länge. Genom att använda oss av ett telefonnummer som går direkt till jourcentralernas callback hoppas vi både kunna korta väntetiderna och göra jourcentralerna mer tillgängliga för våra patienter. Vi vill poängtera att numret är till för den som behöver hjälp som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar, säger Boris Svensson, verksamhetschef för offentlig primärvård i östra Blekinge.

Telefontider till 73 10 14:

Måndag till fredag, klockan 16.30-20.30.

Lördag, söndag och övriga helgdagar, klockan 8-20.30.

Så söker invånare vård i Blekinge

1177

På 1177.se och telefonnumret 1177 kan invånare få råd för egenvård.

Vårdcentralen

På vårdcentralen kan invånare få hjälp vid skada eller sjukdom. Personalen på vårdcentralen har stor erfarenhet om de flesta skador och sjukdomar.

Jourcentralen

Till jourcentralen kommer invånare med akuta besvär som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar igen. Mottagningarna i Karlshamn och Karlskrona är öppna kvällar och helger.

Akutmottagningen

Till akutmottagningen kommer den som har drabbats av svår sjukdom eller skadats allvarligt i en olycka.
Vid akut, livshotande tillstånd, ring 112.

Hittade du informationen du sökte?