Nyheter och pressmeddelande

Akutmottagningen får pris för sitt arbete med sjuksköterskestudenter

För andra året i rad delar Region Blekinge ut pris till någon av de arbetsplatser som tar emot sjuksköterskestudenter för verksamhetsförlagd utbildning, så kallad VFU. Årets VFU-arbetsplats 2023 går till akutmottagningen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

”Min bästa placering under alla tre åren på sjuksköterskeprogrammet. Inte nog med att akutmottagningen är en extremt lärorik plats, så är personalen helt fantastisk. De tar hand om varandra på ett sätt jag aldrig sett på en arbetsplats”.

Så lyder en del av motiveringen som lett fram till att akutmottagningen får priset som Årets VFU-arbetsplats 2023, ett pris som studenterna nominerar till och vars enkätsvar ligger till grund för vilken arbetsplats koras.

Engagerade medarbetare

Patrik Karlsson, verksamhetschef för akutkliniken, lyfter fram engagerade medarbetare som ger bra förutsättningar för att skapa intresse hos studenterna som en framgångsfaktor.

– Utmärkelsen är oerhört smickrande och ett fint kvitto på att vi verkligen ser medarbetarna som vår största tillgång. Utmärkelsen värmer oss gott och vi hoppas såklart att vi som region och akutmottagning kommer att vara ett attraktivt val för våra kommande kollegor, säger Patrik Karlsson.

Tar hand om studenterna

Priset innebär att arbetsplatsen får 10 000 kronor för att ytterligare utveckla arbetet med studenter och firas med tårta.

– Priset till årets VFU arbetsplats är en uppmuntran till personalen som handleder våra sjuksköterskestudenter. Förhoppning är att studenterna vill komma till oss i Region Blekinge och arbeta när de har sin legitimation och därför är det viktigt att vi tar väl hand om dem under deras tid hos oss, säger Linda Högkvist, huvudhandledare med ett särskilt uppdrag att kvalitetssäkra handledningen av sjuksköterskestudenter under VFU-utbildningen.

Vad är VFU?

VFU står för verksamhetsförlagd utbildning. Sjuksköterskestudenterna på Blekinge tekniska högskola har under sina tre studieår minst 22 veckor VFU inom region Blekinges verksamheter. På VFU ska studenterna knyta samman sina teoretiska kunskaper med de praktiska och få träna på sitt kommande yrke som sjuksköterskor.

Hittade du informationen du sökte?