Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Rekryteringen av en ny regiondirektör inleds

Region Blekinge inleder nu rekryteringen av en ny regiondirektör. Peter Lilja, som varit regiondirektör sedan februari 2011, kommer att vara kvar medan hans efterträdare rekryteras.

- Närmare 13 år är en lång tid, inte minst på en tjänst som denna. Jag har haft privilegiet att få leda en organisation med många verksamheter och medarbetare, vars insatser betyder väldigt mycket för Blekinge och dess invånare, säger Peter Lilja.

Under sina år som Region Blekinges högsta chef har han bland annat varit med om sammanslagningen av före detta Landstinget Blekinge och dåvarande Region Blekinge, och att leda organisationen under den påfrestande coronapandemin.

- Efter så många år som regiondirektör har jag förståelse för att Peter Lilja vill lämna uppdraget. Jag är dock mycket glad över att Peter vill axla rollen fram tills dess att en efterträdare är utsedd. Med den erfarenhet han har är han mycket betydelsefull, inte minst i det skede vi befinner oss nu, med en ny politisk ledning, säger Robert Lindén (SD), regionstyrelsens ordförande.

Styrelsen fattade vid dagens sammanträde beslutet att förlänga Peter Liljas förordnande som regiondirektör tills en efterträdare är rekryterad och börjar sin anställning, dock som längst till och med den 31 oktober 2024.

Hittade du informationen du sökte?