Nyheter och pressmeddelande

Här är vinnaren av årets kulturarvspris

Det blev Lena König, arkeolog och journalist som ligger bakom podcasten Arkeologi & Historia Sydost, som tar hem kulturarvspriset 2023. Själva priset delas ut under Kulturarvsforum den 19 oktober.

Så här lyder motiveringen för årets pristagare:

”Journalist, arkeolog, poddare och mycket mer. Med omättlig nyfikenhet och entusiasm sprider årets kulturarvspristagare kunskap om Blekinges kulturarv till tusentals lyssnare.

Podden ”Arkeologi och historia i Sydost" har ständigt växt och utvecklats, hela tiden med ambitionen att både lekfullt och initierat berätta om det allra senaste inom länets historia och arkeologi.

Pristagaren väver in hela kulturarvsområdet i sin produktion. Här får arkiv, bibliotek, museum och slöjd sin del av berättelsen och uppbyggt på ett intresseväckande och pedagogiskt sätt.”

Kulturarvsforum

Den officiella prisutdelningen sker under Kulturarvsforum den 19 oktober på Kreativum i Karlshamn. Årets tema är kulturarv och entreprenörskap.

-Blekinge är fullt av viktiga och betydelsefulla kulturarv som vi vill bevara. Hur utvecklar och synliggör vi dessa och vilka nya möjligheter kan vi se? Det är några av de frågor som ska diskuteras under Kulturarvsforum, säger Sigrid Oldenburg, kulturarvssamordnare i Region Blekinge.

Förelsningar och prisutdelning

Under dagen får besökarna lyssna på olika föreläsningar på temat kulturarv och entreprenörskap. De får även vara med under prisutdelningen av kulturarvspriset 2023.

Evenemanget äger rum den 19 oktober på Kreativum science center i Karlshamn mellan klockan 13 och 16.15. Kulturarvsforum är gratis och öppet för alla. Du anmäler dig via mejl till: sigrid.oldenburg@regionblekinge.se.

Hittade du informationen du sökte?